Båten min: «Østhus»

SELVBYGD: Hans Inge Østhus bygde sin egen kutter.
SELVBYGD: Hans Inge Østhus bygde sin egen kutter.

Hans Inge bygde sin egen drømmebåt

Du vil aldri se maken til Hans Inge Østhus sin nydelige 24 fots kutter, bygd i eik og furu. Selvdesignet ut fra en halvmodell og med helt unike løsninger kan den vanskelig kopieres.

Publisert

Hans Inge Østhus er vokst opp på Vedavågen, kjent som en av de rikeste fiskerihavnene på Vestlandet. På 50-tallet ble det største fiskemottaket i Norge bygd her, og står fortsatt som et monument over en svunnen tid. Ærverdige trebåter som det var hundrevis av er nærmest helt borte.

Oldefars snekke

- 15 år gammel fikk jeg kjøpe oldefars gamle tresnekke. Det var en robåt, som hadde fått en ekstra bordgang og en FM-bensinmotor med 3,5 hk. Det var mye «gale» med båten, og jeg måtte skifte ut bord og fikse motoren. Interessen for motor og trebåter ble født tidlig, men jeg hadde en tøff kamp med å holde denne båten flytende. I Rekefjord utenfor Egersund fant jeg så en gammel 23 fots tresnekke. På denne skar jeg av huset og fikk montert inn en brukt 7-hesters FM bensinmotor. En båt jeg hadde stor glede av helt til i fjor vår, sier Hans Inge Østhus til Båtmagasinet. Til daglig er han maskinsjef på havtråleren MS «Vikingbank».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS