YAMAHA: Fra og med mai 2024 blir det kun Yamaha å se på hekken nye Ryds-båter i hele Skandinavia. Her arkivfoto av Ryds 568 GTI

Ryds og Yamaha satser sammen

Yamaha har inngått et eksklusivt båtmotorsamarbeid med det svenske båtmerket Ryds for salg i hele Skandinavia.

Publisert Sist oppdatert

Siden 2022 har de hatt et samarbeid i Norge, men nå er det supplert med Sverige og Danmark også. Den tradisjonsrike svenske båtprodusenten ble i fjor kjøpt av norske Cormate Group, og nå strømlinjeformes samarbeidet med Yamaha for en sterkere satsing i Europa.

- Ryds Boats, som nå er en del av Cormate Group, har store ambisjoner om å utvikle og styrke merkevaren Ryds i Europa, sier Patrik Håkansson administrerende direktør i Ryds.

Ryds største i Norden

Ryds startet sin produksjon av fritidsbåter tilbake i 1968 og har gjennom årene satset på høy kvalitet, sikkerhet og funksjonalitet. De har vært den største produsenten av båter i Norden, hvor de på topproduksjon produserte nærmere 4000 båter per år.

- Ryds har en dypt forankret historie og er kjent for sin lidenskap for båtbygging. Å være deres eksklusive motorleverandør er en ære for oss i Yamaha. Sammen skal vi samle Ryds ekspertise med våre innovative motorer for å skape båter som ikke bare imponerer, men som også leverer den høyeste ytelsen, sier Iver Strand, salgssjef på Marine hos Yamaha Motor Scandinavia.