FJERNET: 44-foteren som havarerte og sank etter brann i Rosendal gjestehavn ble fredag heis opp og fraktet til Hanøytangen for destruksjon. Foto: Privat.

Flere ulykker preger årets påske i båt

Dessverre er det mange skår i gleden ved årets påskefeiring på sjøen. Både dødsulykker, branner, kollisjoner og tyverier preger årets helligdager så langt.

Publisert Sist oppdatert

Det ble iverksatt en stor redningsaksjon litt etter klokken 02.00 natt til søndag etter at en fritidsbåt skal ha gått på land eller truffet et skjær i Askøy kommune. Politiet opplyser til Bergens Tidende at en person ble erklært død på stedet. To personer er fraktet til sykehus med ukjent skadeomfang.

Det er flere dødsulykker. To mennesker, en kvinne i 30-årene og en mann i 40-årene, er omkommet i en fritidsbåt ved en brygge i Halden. Årsaken til dødsfallene er ikke kjent, men politiet arbeider med en teori om at dødsfallene kan være forbundet med en gasslekkasje i båten. Personene er sendt til obduksjon.

Lørdag ettermiddag var det igjen båtbrann, etter den voldsomme brannen i Rosendal gjestehavn, denne gang i en 55-foter ved Kråkerøy i Fredrikstad. Det skal ikke ha vært personer i båten da brannen brøt ut. Fartøyet ble buksert til kai på Tangen, helt sør på Kråkerøy. Også her er det mye som tyder på at brannen har startet i motorrommet. Båten ble totalskadet i brannen.

I en tvittermelding skriver Vest politidistrikt at en fritidsbåt har gått på land ved Ulvesundet på Måløy i Nordfjord. Føreren av båten, en mann i 50-årene, er kjørt til sykehus i ambulanse med moderate skader. Her er det mistanke om promillekjøring.

Påskeaften var det en stor redningsaksjon ved Frøya i Trøndelag der to personer var involvert i en båtulykke, der den ene skal være skadet. Begge ble tatt opp av vannet etter det Hovedredningssentralen beskriver som et havari. Bakgrunnen for aksjonen var først en melding om et smell og så at noen ropte om hjelp. Tilstanden til den skadde er i skrivende stund uklar.

Også tyver har slått til flere steder i landet denne påsken, blant annet i Guttormsens gartneri på Nøtterøy hvor det er stålet utenbordsmotorer og kartplottere for flere hundre tusen kroner fra båter i vinteropplag, melder politiet.