SIGNERING: Bård Eker (styrelder og gründer i 'Hyke'), Øivind Magnussen (CFO Hyke), Kevin Sara (Partner Rive), Raphael Naim (Investeringsdirektør Rive) og Camille Brunel (Managing Partner Rive) signerer en solid investeringsavtale i Paris. Foto: Hyke.
SIGNERING: Bård Eker (styrelder og gründer i "Hyke"), Øivind Magnussen (CFO Hyke), Kevin Sara (Partner Rive), Raphael Naim (Investeringsdirektør Rive) og Camille Brunel (Managing Partner Rive) signerer en solid investeringsavtale i Paris.

"Hyke" henter inn 125 millioner kroner

- Vi er svært fornøyde med kompetansen og kapasiteten som våre nye investorer tilfører, sier Hyke-gründeren Bård Eker. Nå har han fått med seg amerikanske Ocean Zero og franske Rive Investment  for å finansiere videre vekst.

Publisert Sist oppdatert

Bård Eker beskriver emisjonen  som en viktig milepæl i arbeidet med å revolusjonere det han kaller «urban mobilitet» gjennom bruk av vannveiene på nye og bedre måter.

- Våre bærekraftige el-ferger skaper bedre byer fordi vi fjerner køer og forurensing, sier han.

Offensiv vekststrategi 

Investorene som kommer inn med til sammen 125 millioner kroner, er amerikanske Ocean Zero og franske Rive Investment. Ocean Zero har stor fokus på norsk el-teknologi. Også Frydenbøs nye storsating Ripple Boats, med sin spesielle luftputeteknologi fra Pascal Technologies, har blitt en del av det New York-baserte investeringsselskapets portefølje.

Emisjonen er den første eksterne kapitalinnhentingen i "Hyke", som frem til nå har vært finansiert av Eker Group og Dan Bordessa gjennom Hydrolift AS.

Etter emisjonen vil de nye aksjonærene ha om lag en tredjedel av aksjene i selskapet.

Tilrettelegger for videre vekst

- Med flere investorer på laget får vi finansiering til bygging, testing og utvikling av flere ferger, i tillegg til utvikling og testing av infrastruktur og kommersiell lansering av "Hykes" selvkjøringsteknologi, sier Eker. Samarbeider om finansieringsløsninger Rive Private Investment, som blant annet også eier Babcock helikoptere, har et spesielt fokus på bærekraftig infrastruktur. De sier i en pressemelding at de er stolte av å kunne bidra inn i Hykes satsing på vannbåren mobilitet.

SKYTER FART: Bård Ekers el-ferger «Hyke» skyter fart. Nå har gründeren fra plankebyen fått med seg et amerikansk og et fransk investeringsselskap i en stor emisjon.
SKYTER FART: Bård Ekers el-ferger «Hyke» skyter fart. Nå har gründeren fra plankebyen fått med seg et amerikansk og et fransk investeringsselskap i en stor emisjon.

"Støtter "Hykes" visjonærestrategi"

- Vi ønsker sterkt å støtte "Hykes" visjonære strategi for å revitalisere de urbane vannveiene, sier Camille Brunel, Managing partner i Rive Private Investment. Stort eksportpotensial "Hyke Shuttle 0001" ble lansert i august, og har allerede vakt stor internasjonal oppmerksomhet. I 2022 kåret Time Magazine "Hyke" til en av verdens 200 viktigste oppfinnelser, og tidligere i år ble "Hyke" håndplukket av franske myndigheter for å seile på Seinen under neste års sommer-OL og Paralympics i Paris.

- Vi er overveldet over mottagelsen "Hyke" har fått, og ser at vi leder an i det internasjonale markedet for urban vannbåren mobilitet, sier Eker.

- Vi ser en gedigen eksportmulighet for våre løsninger, sier administrerende direktør i Hyke, Bjørn Utgård.