ENTUSIAST: Torbjørn Huru i Langesund dyrker det enkle båtlivet - og er på sjøen året rundt.
ENTUSIAST: Torbjørn Huru i Langesund dyrker det enkle båtlivet - og er på sjøen året rundt.

Havet lokker på Torbjørn

Torbjørn Huru (40) fyller sine færinger med unger, lavvo, vedovn – og en genuin kjærlighet til havet og naturen omkring. Han har en av de minste og enkleste båtene på fjorden, men bruker mer tid på sjøen enn de fleste.

Publisert Sist oppdatert

Landskapsarkitekten og friluftsmannen Torbjørn Huru i Langesund bruker nesten all sin fritid på sjøen – i tradisjonsbåter få av oss har et nært forhold til lengre. Bildene han tar på turene sine viser hvilken rikdom av opplevelser som skjærgården kan by på – først og fremst for dem som har tilgang til en enkel, liten båt.

Ofte på sjøen

Vi står foran en sommer der kanskje flere enn noen gang skal være ute i båt, og båtmarkedet er nesten støvsugd for kurante bruktbåter. Men hva slags båt må man egentlig ha for å oppleve sjøen? Hva må til for å se solnedganger og soloppganger, komme i land på en holme, finne ei bukt for natta? For Torbjørn Huru er det alt annet enn 30 fot med bysse, bad og dobbeltkøye. Sommer, vinter, vår og høst ferdes han på kysten med båten. Eller snarere båtene, for han har tre av dem i vekselsvis bruk. Og alle tre av tre. Både alene og sammen med sønnene Emil Elias og Oskar Marelius legger han ut på sjøen så ofte han kan. Som oftest ror han, iblant heiser han seil. Det er naturopplevelsene som er den største motivasjonen. Et friluftsliv i ro og mak uten motorstøy. I månedene hvor det meste av båtene i landet står i opplag, er naturopplevelsene på sjøen og ved havet på sitt beste.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS