Bruktbåttest: NB 8700 Norse Fisher

NB 8700 Norse Fisher (senere NB 870 Touring)
NB 8700 Norse Fisher (senere NB 870 Touring)

Den moderne kombibåten

Med NB 8700 Norse Fisher (senere NB 870 Touring), fikk den vestnorske kombibåten hevet sittegruppe og ekstra stort akterdekk. Det gjør den fortsatt til en svært aktuell familieturbåt.

Publisert Sist oppdatert

SNB Marine på Askøy utenfor Bergen ble etablert i 1986 av Tore Bekken og Erik Allers. De rendyrket et båtkonsept som har blitt svært populært i Norge, nemlig en blanding av arbeids- og fiskebåt og fritidsbåt. Dette særnorske fenomenet ble kalt «kombi» eller «kombibåt». Grunnlaget for NB ble lagt med NB 740 som var basert på Nord West 740. NB 8700 hadde en kort periode tilleggsbetegnelsen Norse fisher, men fikk senere modellnavnet NB 870 Touring. Modellen ble i sin helhet utviklet av NB Marine, med produksjonssjef Tore Bekken og daglig leder Erik Allers som designere.

Kombinasjonen av det store akterdekket og en romslig salong med sittegruppe der alle hadde førsteklasses utsyn, satte en standard for denne båttypen som ble svært godt mottatt av markedet. Båten ble lansert midt på 1990-tallet, og er den NB-modellen som ble produsert i flest eksemplarer, ifølge Erik Allers. NB 8700/870 ble utelukkende levert med akselinstallasjon.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER