Test: Viknes 1080 Panorama

Suverent tak på vestlandsbåt

Med heldekkende glasstak over salongen og softtop over akterdekket, er Viknes 1080 Panorama rigget for alle forhold. Overgangen mellom lukket bakveggbåt og åpen solbåt er bokstavelig talt glidende

Publisert Sist oppdatert

En ny versjon av flaggskipet Viknes 1080 ble første gang vist under Båter i sjøen i september i fjor. Den har fått betegnelsen Panorama, som sikter til nye hardtopen med et enormt glasstak over salongen og soft-top over akterdekket. Dermed har Viknes trådt over i en ny divisjon med sitt bakveggkonsept og gitt den lukkede vestlandsbåten en ekstra dimensjon.

Viknes 1080 Panorama er et flytende landsted med all den komfort man trenger for en riktig langtur. Dekkslayouten utvendig følger den samme grunnidéen som alle Viknes-båtene, men med ekstra plass, luft og komfort over alt. Foruten Panorama-løsningen, skiller den seg fra sine søsken med et delvis nedsenket sidedekk på styrbord side og en svinerygg rundt fordekket som gir fartøy-følelse og ekstra trygghet for den som beveger seg frem på dekket. I 1080 Panorama ser man tydelig at Viknes har perfeksjonert konseptet og byggekvaliteten til et absolutt toppnivå.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER