Bruktbåttest: HUI 900

BYSSA: Byssa er flyttet opp i styrhuset på testbåten. En heldig løsning.
MARSJFART: Hui 900 med 196 hesters Volvo Penta marsjer på 11 knop.
SALONG: Hyggelig og romslig salong. Også den kan forvandles til to køyeplasser.
KØYEPLASS: Godt om køyeplasser i båten. Her et glimt fra forpiggen.
FIN KONTROLL: Skipperen har fin kontroll fra førerplassen, selv om Garmin-plotteren skygger litt for fastmonterte instrumenter.

Lett å bli glad i

Hun trekker på årene. Er ikke så fjong som i yngre dager, men har likevel det meste. Hiu 900 er en bruktbåt til å bli glad i.

Publisert Sist oppdatert

Moderne bobåter er dyre, så dyre at mange familier avstår. Heller ikke alt på bruktmarkedet er like attraktivt. Vi liker ikke å kjøpe oss problemer med utslitte motorer, vond lukt og grelle interiørfarger. Men den som leter finner. Vi fant Ragnar Magnussens Hui 900 på Korsnes i Fredrikstad, et velholdt eksemplar av det som engang var en ruvende båt i havna. Den skiller seg ikke spesielt mye ut lenger, den har heller ikke det mest fancy designet, men likevel har den mange år foran seg som familiens go´båt for helgeturer i Hvalerskjærgården og langturer på Sørlandet.

Fremfor alt har Hui 900 et godt skrog. Når vi forteller at det er konstruert av Trond Huseklepp i Tønsberg, forstår du at skroget er det samme som på arvtageren Riviera 925. Riktignok er hun nokså flat i bunnen og kan slå litt i bølgene, men hun er til gjengjeld drektig og godt utnyttet innvending. Og vi skal heller ikke unnlate å si at hun er litt sidrumpa. Med sin 196 hesters Volvo Penta-motor i 41-serien, jobber hun seg opp i 16,6 knop og brøyter unna mange liter vann på veien opp dit. Men det er som eieren sier; det er ikke toppfarten som er viktig om bord i "Crissi"#, det er marsjfarten på de lange turene. Hun marsjer pent på 11 knop og maler som en katt på 3000 omdreininger. Ikke støyer hun spesielt mye heller og tilbyr i det hele tatt en god komfort under overfarten.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER