Test - NB 870 TOURING

S trivelig kan man ha det p akterdekket. Ole A. Furnes (35) er forhandler for Sea Star btene p Vestlandet.

Én fot ekstra

NB Marine AS på Herdla har utviklet sin hittil største modell, NB 870, på nær 29 fot. Båten er riktignok ikke mer enn 1 fot større enn NB 840, og 1 1/2 fot større enn NB 820, men her har hensikten heller ikke vært å bygge et «flaggskip». NB lager bare det kunden vil ha.

Publisert Sist oppdatert

Det skiller altså lite mellom NBs tre mestselgende båter, og de to førstnevnte (870 og 840) er i tillegg ganske like, så man kan jo spørre hva hensikten er med å bygge to nesten like modeller. Det viser seg imidlertid at dette «tripp, trapp, tresko» opplegget er noe kunden setter pris på. Volummessig vinner man alltid en del på en båtlengdefot og for gamle NB-eiere, som vil opp en fot eller to, pluss nyere båt (det vil alle båteiere ha før eller siden), er denne muligheten kjærkommen. For NB Marine betyr dette også trofaste kunder, og dessuten holder NB-båtene seg godt i pris.

Som de andre NB’ene i båtbyggeriets repertoar er den nye NB 870 både stilren og sjødyktig. Støynivå og komfort er også bra, noe vi etter hvert er blitt vant til når det gjelder Askøy-båtene. NB 870 går fint i plan og svingene går som en lek med lite krengning og god trygghetsfølelse. Ved 3500 omdreininger på motoren (222 hk Yanmar) logget vi 25 knop og 80 dB, mens cruisingfarten på 21-22 knop gir kun 74 dB støy ved styreposisjonen. Og takket være kjølen går båten snorrett ved tomgangshastigheten på fire knop, mens lydnivået i denne farten er på pratenivå, 60 dB. Gangen i bølger er også myk og fin, og uten ulyder av noen art. Den er derimot litt vanskelig å bakke mot babord på grunn av kjølen og propelldreiningen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER