Westbas 29 Offshore

Westbas 29 Offshore

Harmonisk og velbygd kystcruiser

Westbas 29 Offshore høster poeng på harmonisk design, gode halvplaneregenskaper og en gjennomført båtbyggerkvalitet. Totalt sett kombinerer den godt som transportbåt, fiskebåt og turbåt - hele året.

Publisert Sist oppdatert

Vi prøvde båten en dag i november. Uka før hadde storm og brann herjet Kristiansund, men på testdagen var det selvfølgelig stille. Svært stille. Vi hadde med andre ord ikke anledning til noen ekstrem prøve, for det er når vinden jager langs kysten at Westbasen trives og best kommer til sin rett. Et par eiere vi snakket med skryter av båtens egenskaper i grov sjø. De fremhever myk gange i bølgene og god stabilitet selv i en hastighet på rundt 17 knop. Også vi sitter med inntrykket at Westbas 29 er en fullblods halvplaner i ordets egentlig betydning og skiller seg positivt ut fra en del andre “halvplanere”. Det gode forholdet mellom bredde og lengde resulterer i at båten går pent opp til 20 knop, uten å skjene eller dra opp hele fjorden i hekksjø. Selv fra toppfart kan båten legges inn i krapp sving med fullt rorutslag, og den ligger overraskende stabilt.

Westbas 29 vinner på sine elegante egenskaper. Med Yanmars 184 hk i motorrommet havnet toppfarten på drøyt 20 knop og behaglig marsjfart rundt 17. I alle hastigheter virker båten stabil og trygg. Det skal nok litt til for å skremme denne båten i havn. Den andre positive overraskelsen var støynivået. Motoren ligger rett under salongdørken og det er lagt ned nitidi arbeide med isolasjonsmattene. En tykk lydisolasjonsmatte under dørken demper overraskende bra. Hver eneste båt lydmåles av produsenten, og testbåten klarte seg med 80 desibel. Motoren har god servicetilgang gjennom luka i salongdørken.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER