TEST: Bavaria R40 Coupé

UTE OG INNE
: Akterdøren kan åpnes slik at
akterdekk og salong løper i ett
. Dermed får
man en gigantisk
, sosial avdeling
UTE OG INNE : Akterdøren kan åpnes slik at akterdekk og salong løper i ett . Dermed får man en gigantisk , sosial avdeling
LITT SMAL: Badeplattformen er
stor og praktisk, men det hadde
vært ønskelig at den hadde
skrogets bredde for å forenkle
KONKLUSJON: adkomst om bord og i land.
LITT SMAL: Badeplattformen er stor og praktisk, men det hadde vært ønskelig at den hadde skrogets bredde for å forenkle KONKLUSJON: adkomst om bord og i land.
IMPONERENDE:
Senterlugaren er den
egentlige hovedlugaren om bord, med
høy komfort, mye
skapplass, egen sjeselong og rikelig med
naturlig lys.
IMPONERENDE: Senterlugaren er den egentlige hovedlugaren om bord, med høy komfort, mye skapplass, egen sjeselong og rikelig med naturlig lys.
PRIVAT: Den enorme
senterlugaren har
eget toalettrom,
også det med separat dusjavdeling
PRIVAT: Den enorme senterlugaren har eget toalettrom, også det med separat dusjavdeling
VELDISPONERT: Sosial salong akter, tre gode
seter i fartsretningen og meget romslig bysse
gir R40 førsteklasses langturegenskaper.
VELDISPONERT: Sosial salong akter, tre gode seter i fartsretningen og meget romslig bysse gir R40 førsteklasses langturegenskaper.

Tar steget over i ny divisjon

Med coupé-modellen R40 markerer det mektige Bavaria-konsernet at de er klare for premiumsegmentet. Løsninger, byggekvalitet og pris gjør R-serien til en konkurrent de etablerte må regne med i tiden som kommer.

Publisert Sist oppdatert

Bavarias nye R-serie har vært på markedet et snaut år. Coupé-versjonen, som var først ute, ble lansert under båtmessen i Düsseldorf i år. Senere kom R40 Fly og i januar får R-serien tilvekst av R55. En av filosofiene bak R-serien er å distansere den fra Sport-serien. Dette har Bavaria lykkes med gjennom å tilstrebe høyere finish på materialer og byggekvalitet gjennom blant annet vakuumstøp, noe som gjenspeiler seg i kjøreopplevelsen og ikke minst det svært lave støynivået om bord. Et gjennomgående trekk ved R-serien er også at designerne har latt båtbrukerens behov og adferd påvirke løsningene, hvilket i sin tur har resultert i et produkt godt egnet også for norske farvann.

FAKTA

Spesifikasjoner:

Største lengde: 12,84 meter

Skroglengde: 11,61 meter

Største bredde: 3,99 meter

Vekt tørr båt: 9.300 kg

Vekt fullastet båt: 11.100 kg

Kapasiteter i liter

Ferskvann: 530

Drivstoff: 900

Septik: 2x80

MOTOR OG FREMDRIFT

Motorfabrikat: Volvo Penta

Modellbetegnelse: D6-370

Årsmodell: 2017

Drivstofftype: Diesel

Ytelse hk: 370

Antall sylindere: 6

Max turtall ihht produsent: 3.500 o./min.

Motoralternativer:

2 x Volvo Penta D4-300

Type fremdrift: DPH-drev

Propeller: G6

Materiale: Nibral

Stigning i tommer: -

Antall blad: 4/3

ELEKTRISK ANLEGG

Batteribank

Forbruk: 2x140 Ah, AGM

Start: 2x90 Ah, AGM

Ekstra: 1x90 Ah, AGM (thruster+vinsj)

Ladespenning forbruk i volt: 14,1

Ladespenning start i volt: 14,1

Viktige mål i centimeter

Dollbord, bredde: 23

Uteplass akter: 140x275

Badeplattform: 120x270

Ståhøyde:

I salong: 200

I byssa: 200

Ved førerplass: 160

Hovedlugar: 195

Stikklugar: 187

På toalett: 200

Køyemål

Hovedlugar: 165x195

Stikkøye: 160x200

Designkategori: B

Max antall personer: 12

Max antall pers. og last i kg: 3.187

Max motorstyrke: 740 HK

Pluss

-Støynivå

-Premiumfølelse

-Gode løsninger

Minus

-Finish motorrom

-Førerplassen

Pris fra (inkl.avg.): 3.690.000 kr.

Pris testet båt (inkl. avg.): 4.390.000 kr.

Konstruktør: J&J Design/Robert Chaffer

Produsent: Bavaria Yachtbau GmbH

Produksjonsland: Tyskland

Ytterligere opplysninger: www.bavarianorge.no

LUFTIG: Den store takluken over den fremre delen av salongen kan åpnes elektrisk. Sammen med softtop over akterdekk og skyvedør ved førerplass, gir det en meget åpen løsning.
LUFTIG: Den store takluken over den fremre delen av salongen kan åpnes elektrisk. Sammen med softtop over akterdekk og skyvedør ved førerplass, gir det en meget åpen løsning.

Sjøegenskaper

Bavaria R40 Coupé har et tradisjonelt, planende skrog med dobbel drevinstallasjon. I vår testbåt satt det to Volvo Penta D6-370 som ga en toppfart på 36 knop. Båten er også tilgjengelig med et mindre motoralternativ, nemlig doble D4-300. R40 Coupé har en helt marginal planingsterskel og føreren har god sikt gjennom hele turtallsregisteret. Skroget er svært harmonisk, og R-serien har et smalere forskip enn Bavarias S-serie, noe som gir et tørrere skrog med forbedrede motsjøegenskaper. Det er god balanse mellom bæring i for og akterskip, og båten takler selv maks rorutslag på toppfart uten antydning til å hugge. Det har heller ingen stressende galopp-tendenser når drevene trimmes ut. Hele den vakuumstøpte konstruksjonen virker godt sammenskrudd og støynivået er svært komfortabelt og lavt.

FUNKSJONELT: Også akterdekket med sin faste innredning etterlater få savn. Legg merke til den smarte adkomsten til dollbordet.
FUNKSJONELT: Også akterdekket med sin faste innredning etterlater få savn. Legg merke til den smarte adkomsten til dollbordet.

Uteplassen

R40 Coupé følger oppskriften til en tradisjonell bakveggbåt med et romslig akterdekk avdelt fra salongen med en bred skyvedør. Skyvedøren er delt i flere felter som kan åpnes separat. Med maksimal åpning er det nærmest sømløs forbindelse mellom inneplass og uteplass. Kalesjeløsningen rundt akterdekket er enkel, med stofttop i en forlengelse av hardtopen og kalesjevegger rundt uteplassen som enkelt rulles opp i felter. På styrbord side er det en bred og praktisk åpning ut på akterdekket. Når bakveggen åpnes maksimalt, blir L-sofaen en integrert del av L-sofaen i salongen slik at man får en gigantisk, sosial sittegruppe. Den faste L-sofaen på akterdekket har store stuverom, hvorav det ene også har luke ut mot badeplattformen. Det er lett å bevege seg frem til fordekk, hvor rekkene ender i en åpen pulpit med skikkelig baugnebb. En noe bedre håndrekkeløsning langs hardtopen hadde imidlertid vært ønskelig. Totalt har R40 Coupé seks solide kryssholt.

Salongen

Layouten på salongen følger et helt tradisjonelt oppsett med L-sofa på styrbord side aktenfor førerplassen, en lang byssebenk på babord side aktenfor passasjerplassen. Til sittegruppen hører et godt forankret klaffebord som står på en solid søyle. Kombinasjonen av sittehøyder og vinduer gir alle passasjerene utsyn også når båten er underveis. I den fremre delen av hardtopen er det en stor takluke som opereres elektrisk. I kombinasjon med sidedøren ved førerplass, akterdøren og stort skyvevindu ved passasjerplassen på babord side, kan man åpne opp salongen på fine dager. Det er rikelig med stuveplass i salongen, blant annet under dørken ved passasjerplass forenom byssa. LED-belysningen under lister og takpaneler gir imponerende bra lys.

KAN FORBEDRES: Førerplassen er godt disponert, men fothvileren bør vinkles annerledes, rattet trekkes nærmere føreren og førerstolen bør få oppvippbar lårpute.
KAN FORBEDRES: Førerplassen er godt disponert, men fothvileren bør vinkles annerledes, rattet trekkes nærmere føreren og førerstolen bør få oppvippbar lårpute.

Førerposisjon

Isolert sett er førerposisjonen i Bavaria R40 Coupé veldisponert og funksjonell. Volvo Pentas glassbridge-serie med to store skjermer gir full oversikt, inkludert motordata. Båten har dessuten canbus-styring av alle forbrukere via to paneler. Det gir et ryddig og oversiktlig miljø uten et virvar av brytere og klokker. På noen punkter kan imidlertid førerplassen forbedres. Fothvileren er vinklet litt for mye, fører- og passasjerstol burde hatt oppvippbar lårpute, og rattet burde vært trukket nærmere føreren. Sikten fra førerplassen er meget bra, men man får en blindsone når man legger båten over i sving. Frontvinduet er forsynt med to store vindusviskere og rikelig med defrosterdyser.

FORUT: Lugaren forut har imponerende mye stuveplass, stor køye og rikelig med integrert belysning.
FORUT: Lugaren forut har imponerende mye stuveplass, stor køye og rikelig med integrert belysning.

Hovedlugaren

Med to likeverdige lugarer er det en smakssak hva som blir favorittlugaren om bord. Den majestetiske lugaren forut har en midstilt køye som er enkel å komme opp i. På babord side er det separat inngang til ett av båtens to store toalettrom. Det er særlig to ting som kjennetegner lugaren i forskipet, nemlig belysingen og skapplassen. Her er det svært mye bra stuveplass, dype og brede hengeskap, overskap samt skuffer. Det er også avsettingsplass inne ved skottet. I skrogsidene er det vindusfelt med koøyer som kan åpnes. I tillegg har lugaren en dekksluke. Den integrerte LED-belysningen gir førsteklasses lys, og på skottet mot forpiggen er det to gode leselamper. All belysning styres fra lett tilgjengelige brytere ved døren inn til lugaren. Dørkene og delvis skott er trukket med tepper.

SKAPPLASS: Senterlugaren har eget sminkebord og en lang rekke med skap langs babord side.
SKAPPLASS: Senterlugaren har eget sminkebord og en lang rekke med skap langs babord side.

Stikklugar

Å kalle senterlugaren i R40 Coupé for en stikklugar, er en underdrivelse. Dette er en separat avdeling i hele båtens bredde, med store skrogvinduer på hver side. Disse har persienner om man ønsker ekstra privatliv. Også her er det koøyer som kan åpnes for ventilasjon. Lugaren har en stor, frittstående dobbeltkøye. På styrbord side er det dessuten en sjeselong hvor man kan ligge komfortabelt og titte ut. På babord side er denne plassen dedikert en stor skapseksjon i hele lugarens lengde. Foruten denne stuveplassen, er det også hengeskap og skuffer på lugaren. I likhet med hovedlugaren, har senterlugaren rikelig med integrert og delikat belysning, samt dørker med fast teppe.

MYE PLASS: Byssa er svært innholdsrik, med store skap og skuffer og enorm avsettingsplass på benken.
MYE PLASS: Byssa er svært innholdsrik, med store skap og skuffer og enorm avsettingsplass på benken.

Byssa

Den gigantiske byssa på babord side, vis-á-vis salongen, byr på gode muligheter til å sosialisere med gjestene når man lager mat. Benken har flust med avsettinsplass, ikke minst mellom vasken og kokeseksjonen med to bluss. Corianlokkene over kokeapparat og vask har en egen oppbevaringsplass i benken. Båten har ikke stekeovn men mikroovn med grillfunksjon som tilvalg. Både i byssebenken og i overskapene er det et hav av plass til både tørrvarer og utstyr. Her er også eget søppelstativ i benken. Det store kjøleskapet er plassert lengst akter mot bakveggen, for lett tilgang både fra uteplass og byssa. Et panel med alle el-uttak er montert på skottet i akterkant av byssa.

KOMBINERT: Toalettrommet i tilknytning til hovedlugaren har separat dusjrom. Et meget tiltalende og veldisponert rom.
KOMBINERT: Toalettrommet i tilknytning til hovedlugaren har separat dusjrom. Et meget tiltalende og veldisponert rom.

Toalettrom

Båten har to separate toalett- og dusjrom. Begge er romslige og praktisk innredet med rikelig stuveplass. Hovedtoalettrommet, med inngang både fra lugaren forut og fra mellomgangen, befinner seg på babord side under dekk. Dette rommet har en separat, stor dusjseksjon med sittebenk. Senterlugaren har et eget, noe mindre toalettrom, men også dette med full dusjseksjon. Rommene er komplett utstyrte med alle beslag, speil og god belysning samt ventilasjon.

GOD ADKOMST: Testbåten hadde to Volvo Penta D6-370, samt en mengde utstyr inkludert generator. Likevel er det grei adkomst rundt motorene.
GOD ADKOMST: Testbåten hadde to Volvo Penta D6-370, samt en mengde utstyr inkludert generator. Likevel er det grei adkomst rundt motorene.

Motorrom

Mens Bavaria R40 Coupé som helhet aksler seg inn i premiumsegmentet, og sannsynligvis vil gi nye Princess V40 en tydelig konkurrent, er det fortsatt et stykke igjen til man får «yacht-følelse» i motorrommet. Til det er finishen for industripreget. Filosofien er sannsynligvis at dette er et sted kundene ikke bryr seg så mye om. Rent teknisk fremstår motorrommet som en klar forbedring i forhold til tidligere Bavaria-båter vi har kjørt. Det er rimelig godt organisert og adkomsten er bra. Ikke minst er vi fornøyd med både leider ned og ikke minst god adkomstmulighet selv om man skulle miste all strøm om bord. Man har lett adkomst til servicepunkter, dieselfiltere og sjøvannsfiltere. Varmer, vanntank og pumper er også lett tilgjengelige. Dørkplater i aluminium eller tilsvarende på stringerne ville gjort det vesentlig enklere og bevege seg rundt i rommet.

FART OG STØY
Max turtall:3.600 o./min.
Max fart:36 knop
Max støy:75 dBA
Støy ved marsjfart:73 dBA
TurtallFartStøy
3.6003677
3.3003272
3.0002971
2.7002470
2.4001969
Temperatur
Luft:8°C
Sjø:12°C
Vindstyrke:0-2 m/sek
Tankinnhold ved test
Diesel:300 liter
Ferskvann:0 liter
Septik:0 liter
Antall personer om bord:2

Konklusjon:

Bavaria R40 Coupé er en båt vi uten videre hadde reist på langtur med. Den har løsninger, dekkslayout og funksjoner som vitner om god erfaring og kunnskap om båtlivet også i Norden hos de som har utviklet den. Som langturbåt i nordisk skjærgård passer den som hånd i hanske. R40 Coupé ingen billig båt, men den er til dels vesentlig rimeligere enn konkurrentene.