Båtmagasinet TV nr. 9/2022

Hummerfisker tar gledesdans og vi inviterer på prøvetur i ny daycruiser

I denne Båtmagasinet-TV-sendingen møter vi en vilt begeistret hummerfisker, vi besøker et ektepar som har funnet drømmebåten, og vi tar deg med på prøvetur med Axopars nye el-daycruiser. Vi har også intervjuet en båteier som valgte å sette inn nye dieselmotorer i sin 40-foter.

Publisert Sist oppdatert

Båtmagasinets novembersending byr på vi varierte og sesongaktuelle innslag. Blant høydepunktene er gledesutbruddet til hummerfisker Thomas Løvald da han fikk en tofarget «halloween-hummer» i teinen. Ekteparet Tove Midtbø og Nils Martin Brandvik gir gode råd til alle som går i tanker om å kjøpe båt, og vi tar seerne med på en svipptur på Golfe de Napoule i en helt ny daycruiser med elmotor på hekken.

(Reklame Sea Doo)

03:45: En Saga 315 har gitt Tove Midtbø og Nils Martin Brandvik fra Skien en helt ny opplevelse av båtlivet. Vi går ombord i til ekteparet, som forteller om hvordan de gikk fram for å finne drømmebåten.

10:25: Vi tar deg med til Rauane, mellom Skåtøy og Jomfruland i Kragerøskjærgården. Innseilingen her kan sette motet litt på prøve, men naturhavnen åpner seg sjenerøst når man bare har våget seg inn mellom båtene.

(Reklame Sea Doo)

14:45: Axopar lanserer i høst en ny 25 fots daycruiser, hvor kundene kan velge mellom bensin- eller elmotor. Bli med til Cannes, der vi fikk en kjapp prøvetur med en 300 hk elmotor fra norske Evoy på hekken.

(Reklame Sea Doo)

19:32: I 2012 kjøpte Glenn Roger Furuholt sin norskproduserte Adriatic 40 Fly med to Volvo Penta D4-260-motorer og DPH-drev. Han ønsket lenge mer krefter i mellomregisteret, og etter en totalvurdering bestemte han seg for å installere to nye Volvo Penta D4-320 med DPI-drev. Her forteller Glenn Roger Furholt om prosessen.

(Reklame Nordkapp)

29:50: Begeistringen kom nesten ut av kontroll da hummerfiskerne Thomas og Ludvig Løvald i Larvik da de for andre gang fanget en tofarget hummer, rød og svart hummer – også kalt halloween-hummer i begynnelsen av oktober. Sjansen for å fange en slik skapning én gang skal være 1 på 50 millioner – og den er så sjelden at den nå har fått et nytt hjem, i Atlanterhavsparken i Ålesund.

(Reklame Sting)