Test: Axopar 24 Open

Til tau og fendere: I hver skrogside akter er det store, toppmatede stuverom.
Komfort: En smart kjøleskuff er plassert under passasjersetet.
MEST SOSIAL: Den triveligste sittegruppen ombord befinner seg foran vindskjermen.
DÅRLIG SKJERMING: Vindskjermen gir i praksis lite vindskydd for fører og passasjer.
LITEN VASK: Foran passasjerplassen er det vask og trykkvann i krana.
LANTERNEBRETT: Skjermingen av topplanternen er meget bra. Flere produsenter har noe å lære.
TØFF BÅT: Axopar 24 Open er ingen sosial båt, men den har herlige sjøegenskaper og et design som skiller seg godt ut fra mengden.

Særing med sympatiske trekk

Axopar 24 Open er en tolkning av bowrider-konseptet som man enten liker eller avskyr. Den etterlater ingen likegyldig. Prisen retter seg imidlertid mot et langt større publikum.

Publisert Sist oppdatert

Det finske båtmerket Axopar dukket opp på markedet for et par-tre år siden. Fra å være en helt ukjent merkevare, har selskapet klart å bygge opp en modellserie som består av 12 båter basert på tre skrog fra 24 til 37 fot. Axopar er lansert over hele Europa og i USA. En merkevarebygging av sjeldent format i båtbransjen, i kombinasjon med et heldig samarbeid med Nimbus som selger båtene gjennom sitt forhandlernettverk, har resultert i at Axopar har gått fra å være en tanke til å bli et etablert og trendy båtmerke på rekordtid. Det er liten tvil om at det har vært lagt svært stor vekt på det designmessige uttrykket da Axopar ble utviklet. Og designet treffer en gruppe stilbevisste mennesker som er lei av runde former, blå puter og teakinnredning. Axopar er båten som sikter seg rett inn mot dem som kjøper nyfunkis-hus, som innreder sine liv og hjem med stor stilbevissthet. Følgelig er Axopar 24 Open en funkis-båt med stor appell hos noen, hos andre vekker den bare harme. Hvor funksjonell er så denne nyfunkis-båten?

Sjøegenskaper:

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER