Mercury Avator

EL-MERCURY: Mercury Avator som ble presentert i dag, varsler en større satsning på el-motorer fra den amerikanske storprodusenten.

Første elektriske fra Mercury

Mercury Marine presenterte i dag sin første elektriske utenbordsmotor i forbindelse med Miami Interntional Boat Show 2022. Det nye konseptet har fått betegnelsen Avator og skal lanseres senere i år.

For et års tid siden meldte Mercury at de har etablert en egen avdeling med flere titalls ansatte som skal jobbe med elektriske fremdriftsløsninger. Nå begynner de første resultatene å bli offisielle, og Avator er det første produktet som røper litt av det produsenten holder på med.

Store ambisjoner

– Elektrifisering er strategisk viktig for oss og dette konseptet gir et første innblikk i hvordan vi tenker å innfri vår ambisjon om å være ledende i bransjen, både når det gjelder forbrenningsprodukter og elektrisk fremdrift, sier Chris Drees, sjef for Mercury Marine, i en pressemelding.

LØSE BATTERIER: Utbyttbare batterier er en del av Avator-konseptet.

Tim Reid, Mercury Marines nestkommanderende for produktutvikling, sier i samme pressemelding:

– Vi tror at funksjoner som for eksempel utbyttbare batterier og stille drift, er svært viktig og meget tiltalende for både nåværende og potensielle båteiere. Vi forventer oss også at bredden på elektriske produkter kommer til å utvides suksessivt i tiden som kommer.

Ingen detaljer

Det fortsatt ukjent hvilken effekt den nye Avator-motoren har, men det fremgår av bildene at det i første rekke dreier seg om en portabel motor for småbåter. Offisiell lansering ventes å skje i løpet av året og neste år.