Autopilot for påhenger

Raymarine fikk utmerkelse for sin Evolution-autopilot på Mets.

Publisert

Raymarines nye autopilot gjør det enkelt med montering og kalibrering av autopiloter. Systemet gjør det mer aktuelt å sette på styreassistanse i mindre båter. Raymarine hadde hele fire produker moninert til Dame Award i år, og autopiloten ble trukket frem som «Special Mention».

Kompakt teknologi

Raymarine bruker en sensor med ni akser. Elektronikkfirma trekker dette frem som luftfartsteknologi, men tilsvarende sensorer finnes også i Smarttelefoner. Sensoren lærer seg båtens bevegelser, og det nye systemet trenger ingen kalibrering. I løpet av noen minutter har den lært seg å styre optimalt.

Ulike drivenheter

Foruten sensoren, så består systemet av et betjeningsdisplay, en hjerne og en pumpe, eller motor som kobles rett på styringen. Raymarine har utviklet ulike drivenheter som skal passe fra mindre påhengsmotorer til tyngre motorbåter.

Det er også utviklet et eget betjeningsdisplay for motorbåter. Dette har et lite hjul som gjør det mulig å styre båten med to fingre. Er det liten plass på dashbordet kan også autopiloten styres fra plotteren, eller en fjernkontroll.

For fiske

Det er særlig sportsfiskere som setter en autopilot på ønskelisten sammen med diverse ekkoloddsystemer. Systemet koster fra 12 500 kroner.

Powered by Labrador CMS