Premiumbåter med klare målgrupper

TO HELÅRSBÅTER: Askeladden P92 til venstre og Ibiza Grand Explorer

Test av to styrhusbåter: Ibiza Grand Explorer mot Askeladden P92 SUV

Å definere hva man har behov for er avgjørende for å kunne gjøre et klokt båtvalg. Det viser denne testen av toppmodellene til Ibiza og Askeladden. Disse to styrhusbåtene er tilsynelatende like, men gjennom noen timers bruk oppdager man tydelige forskjeller mellom Askeladden P92 SUV og Ibiza Grand Explorer. Begge er et kompromiss mellom ulike løsninger.

Publisert Sist oppdatert

BÅTMAGASINET 12/2020: Utenbordsmotorene gjør sitt inntog i stadig større båtmodeller i segmenter som tradisjonelt har vært dominert av innenbordsmotorer. Da to store aktører på det norske markedet, nemlig Ibiza Boats og Askeladden Boats, lanserte sine nye flaggskip med styrhus i 2019 og 2020, var de begge på over ni meters lengde – og begge var bygget for store utenbordsinstallasjoner.

Begge modellene er forberedt både for singel- og dobbelmontasje. For mindre enn tyve år siden var kombinasjonen av så store båter og utenbords nærmest utenkelig her i Norge på grunn av motorteknologien. Med firetakternes definitive gjennombrudd rundt år 2000 har utenbordsmotorene ryddet innenbordsmotorene helt av veien i mindre day- og weekendcruisere. Den samme utviklingen ser man nå på flere av modellene hos de store produsentene i Europa: Nimbus har båter helt opp i 13 meter med utenbords, og franske Jeanneau har en flybridgebåt på nærmere 11 meter med «påhengere». Nå har denne utviklingen for alvor også nådd Norge, der Ibiza og Askeladden med sine nye modeller har tilpasset seg henholdsvis Yamahas og Suzukis stadig større motorer på opptil 425 hestekrefter.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER