Test: Askeladden C75 Cruiser

BENSINFILTERET kunne fått en noe mer tilgjengelig plassering.
BEDRE FESTE: Batteriene må festes bedre, og platen de står på må stives bedre av.
TOALETTET fungerer bra, og er plassert i akterkant av lugaren. Men når man har lagt seg for kvelden, er avtredet tildekket av køya.
STÅLBESLAGET rundt badeplattformene burde ideelt sett vært fjernet. Faren for å ødelegge både egen og andres båt er overhengende.
DEDIKERT PLASS til solsengpute under lokket til kalesjegarasjen. Kalesjebøylene skal utstyres med gassløfter som gjør de enklere å kneppe den på.
DÅRLIG SIDESIKT fra førerplassen er det største minuset ved Askeladden C75 Cruiser.
BYSSE: Foran passasjerplassen på babord side er det en hendig bysseløsning med vask og kokeapparat.

Frekk strek i ny linje

Askeladden har sjøsatt sin nye storsatsning. Med et design som klart skiller C-serien de øvrige produktlinjene Pilothouse og Custom, er C75 Cruiser Askeladdens frekkeste modell på mange år. Den har mye bra ved seg, men det er fortsatt rom for forbedringer.

Publisert Sist oppdatert

Noe forsinket kunne Askeladden vise sine to første båter med sitt nye formspråk under Sjøen for alle i mars. C75-skroget ligger til grunn for både daycruiserversjonen C75 Cruiser og styrhusbåten C75 Center Cabin. Vi har kjørt begge båtene, og førsteinntrykket av Center Cabin-utgaven kan du lese på side 42-43 i dette nummeret.

Askeladden har siden 2008 vært gjennom en omstillingsprosess og står i dag tilbake med en kommersiell produktlinje med RIB’er og Pilothouse-serien som de har lykkes godt med. Med den nye C-serien kompletterer det modellprogrammet med en ren lystbåtserie i både lukket og åpen versjon. Center Cabin-utgaven skal være et supplement til Pilothouse-serien. Cruiser-versjonen er Askeladdens nye sportsbåtserie, med et nytt designuttrykk.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER