Duell: Askeladden C61-serien

VELDIG BRA: Konsollen i CC-versjonen er førsteklasses og byr på suveren komfort.
STORT ROM: I konsollen på C61 CC er det plass til bord, puter og handleposer.
GOD PLASS: Sofaen og vendbar førerstol gir maksimal sosial plass rundt det kraftige bordet.
GOD KONSOLL: Man sitter godt også i C61 BR, men sikten til siden er ikke den beste på grunn av den kraftige vindskjermen
VIPPERYGG: På aktersofaen i begge versjoner er det vipperygg som gjør det mulig å sitte begge veier.

Godt arvestoff i ny form

Askeladden har finpusset på sitt DNA og tatt opp igjen produksjonen av landstedbåter. De to nye modellene i C-serien løfter Askeladden opp i elitedivisjonen igjen.

Publisert Sist oppdatert

Produsenten Parker har i samarbeid med Askeladden et intensivt utviklingsprogram gående med flere nyheter på gang. Etter at daycruiseren C75 ble lansert i fjor vår, er det duket for to mindre modeller i samme serie denne våren. C61 kommer i to versjoner på samme skrog: En rendyrket skjærgårdsjeep (CC) som viderefører mye av arven fra Askeladden, og en bowrider (BR). Etter flere år med stort trykk på styrhusbåter, har Askeladden nå satt kreftene inn på å utvikle nye modeller i landstedbåtsegmentet, som tradisjonelt har vært produsentens kjernevirksomhet.

Vi har kjørt både bowrideren og skjærgårdsjeepen. BR-utgaven hadde det minste motoralternativet, en 115-hester, mens skjærgårdsjeepen var motorisert med det største, nemlig 150 hester. I toppfart så skiller det syv knop mellom de to båtene, hvilket kanskje ikke høres så mye. Men akselerasjonen er merkbart bedre med 150-hesteren, og fremfor alt tillater den kraftigere motoren at man går med et langt lavere turtall ved samme fart som med 115-hesteren. Det innebærer behageligere støynivå og lavere drivsstofforbruk. Dessuten har 150-hesteren elektronisk kontrollboks, og bare den detaljen gjør kjøreopplevelsen til en helt annen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER