Styrhusbåter - Arvor 20 Fisherman, Beneteau Antares 620, Jeanneau Merry Fisher 635, Hansvik 600 Combi

Middelhavsbåter med dieselkraft

De såkalte «middelhavsbåtene» gjør nå sitt inntog i landet, og de fleste har en riktig konkurransedyktig pris. Vår hensikt med denne testen var imidlertid å finne ut om båtene holder mål også under norske forhold. Til sammenlikning tok vi med en norsk kjenning i testen. Testet: Arvor 20 Fisherman, Beneteau Antares 620, Jeanneau Merry Fisher 635, Hansvik 600 Combi.

I del 1 av denne testen (nr. 9/2002) tok vi for oss styrehusbåter drevet av utenbordsmotorer. I denne siste delen tar vi for oss de dieseldrevne modellene, som i stor grad er bygget på samme lest som utenbordsmodellene.

Det var i hovedsak de søreuropeiske båtene som lot være å imponere testpanelet i del 1, spesielt på grunn av de noe begrensede sjøegenskapene og den stedvis slette finishen. Det var derfor med en viss spenning vi steg ombord i de noe dyrere dieseldrevne utgavene. Kunne dieselkraft, tyngdepunkt og konstruksjon gjøre båtene mer medgjørlige i sjøen? En gjeng bestående av svenske, danske og norske båtjournalister tok seg god tid før testresultatene lå på bordet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER