IDYLL: Med rett teknikk kan du sikre deg uforglemmelige døgn i naturhavn.
IDYLL: Med rett teknikk kan du sikre deg uforglemmelige døgn i naturhavn.

Med hekkanker på siden

Å ankre med ankertauet gjort fast i sidepullerten er en fleksibel måte å fortøye på i naturhavner hvor du ikke har mulighet til å ligge longside mot fjellet.

Publisert

Faktorer som bunnforhold, ankertype, strøm og vindforhold er noe man alltid må ta hensyn til når man skal legge seg for anker. En litt annerledes måte å bruke dreggen på, er å trekke ankertauet opp i kryssholtet på siden. Det gir helt andre muligheter enn kun å ligge med baugen mot fjellet, slik de fleste av oss gjør. Ved å ankre på denne måten, har du langt flere muligheter til å legge deg med baugen opp mot vinden, og dessuten ligge med badeplattformen mot fjellet slik at det bare er å skritte i land.

Bunnforholdene er viktige

Å ligge med dreggen ute akter med baugfortøyning, er et typisk sør-norsk fenomen – ikke minst siden tidevannsforskjellene er små i sør. Og det er lite som gir en større frihetsfølelse enn å legge seg i en lun naturhavn trygt og godt fortøyd. Men mange kvier seg også for å ligge med dreggfortøyning akter fordi de ikke helt stoler på dreggfestet, og mange av oss har ligget lett på madrassen om natten når det har blåst opp fra en retning yr.no aldri nevnte kvelden i forveien. Derfor er det viktig å tenke litt frem i tid når man skal ligge fortøyd med dregg over en periode, og ikke minst forsøke å forutse hva som kan skje dersom vinden øker eller endrer retning. Bud nummer en er imidlertid at man har et skikkelig ankerfeste, noe som avhenger av bunnforhold og ankertype.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS