Praktisk: Utvendig ankerspill

ANKERSPILL: Quick Genius GP er rimelig og lett å ettermontere.
ANKERSPILL: Quick Genius GP er rimelig og lett å ettermontere.

Rimelig og enkelt å installere

Savner du ankerspill og drømmer om å ligge i naturhavner i sommer? Vi har fulgt monteringen av et rimelig ankerspill som er svært lett å installere på mindre motorbåter.

Publisert Sist oppdatert

De fleste båter som produseres i dag har ankervinsjen montert på innsiden av akterspeilet. På eldre båter er det imidlertid ikke alltid plass til en innvendig montert vinsj. Da er den enkleste løsningen som regel et utvendig montert. Vi fulgte monteringen av et ankerspill i en eldre aluminiumbåt, der det var helt umulig å få plass til et ankerspill innvendig. Her var plassen allerede okkupert av batteri, drivstoffilter, slanger og bensintank. Og selv om vi kunne fjernet noe av dette, er det ofte vanskelig å få adkomst til små stuerom i mindre og lave båter.

Frittfall

Til denne båten fant vi derfor et ankerspill som er svært lett å ettermontere, og som dessuten er prisgunstig. Valget falt på Quick Genius GP, som er vanntett og laget for utvendig montering, enten på et dekk eller en dreggkasse. Ankerspillet har frittfalls-funksjon som gjør at man kan slippe ut ankerlinen raskt med et trykk på betjeningspanelet som bør være montert ved førerplassen. Dette ankerspillet har en arbeidsbelastning på 120 kg, som tilsvarer den totale vekten på ankerline og anker.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS