Test: XO 360

Test av XO 360
SIDEDØR: Det er praktisk å kunne gå rett fra førerplassen og ut på siden for å fortøye. Døren er perfekt plassert, men funksjonerte dårlig på testbåten.
RENT: Akterdekket er rent og ryddig, men vi savnet en sikring akterover mot badeplattformen.
PRAKTISK: Byssa er praktisk med mye avsettingsplass, men kunne hatt noe større kjøleboks.
ADSKILT: Toalettrommet og dusjrommet er adskilt.
MODERNE: I forpiggen er det en lys og vennlig lugar med dobbeltkøye.
SPISEPLASS: Med ryggstøet på det midterste dobbeltsetet vippet forover og bordet slått opp, får man spiseplass til fire personer
Test av XO 360

Kjapp familiebåt i stridsvogndrakt

Finske XO har fått mye skryt for sine fremragende sjøegenskaper og sin dristige design. Har de beholdt egenskapene da de gjorde et kraftig byks opp i størrelse? Vi har utfordret den nye XO 360 på en vindfull dag på den engelske sydkysten.

Publisert Sist oppdatert

Jo, da. Den er rett i baugen, har et dypt V-bunnsskrog og et dristig design og den går som et tog på skinner i sjøen. Det er Båtmagasinets dom fra tidligere tester av XOs båter. Hittil har det dreid seg om båter opp til 27-fot. Nå har man tatt et skikkelig syvmilssteg opp til 36-foteren som er den største som er bygget på verftet noensinne. XO360 som er modellbetegnelsen, er intet mindre enn en fullgod bo- og feriebåt med soveplasser til hele familien med bysse med rennende vann og meget store avsettingsflater. I tillegg et toalettrom med separat dusjrom.

Det som virkelig skiller XO 360 fra mengden er at den er designet for effektiv og bekvem transport i all slags vær. Året rundt. Hele seks personer kan nemlig sitte behagelig i fartsretningen med perfekt sikt horisonten rundt. For å optimalisere stabiliteten sitter passasjerene på rekke i midten av båten – som om de skulle være på busstur eller i en stor racerbåt, bare at man her har byttet ut ståstolene med behagelige lenestoler.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER