Praktisk

NY DØRK: Det er håp for gamle båter med sliten dørk.
NY DØRK: Det er håp for gamle båter med sliten dørk.

Buster-båter forlenger livet med ny dørk

Gamle Buster-båter med finérdørk kan enkelt få et lengre liv. Det finnes ferdige komposittdørker til de fleste eldre modellene, eller man kan få spesiallaget en ny i aluminium.

Publisert

Det er solgt flere tusen Buster-båter siden produksjonen startet på 1970-tallet. Samtlige er produsert i den lille byen Ähtäri i Österbotten i Finland, og fleste flyter fortsatt. Dørkene i mange av de eldre Buster-båtene har imidlertid sett sine beste dager. I rundt 30 år benyttet man nemlig en 12 mm tykk finerplate som dørkmateriale. Den holder seg bra dersom man sørger for god drenering gjennom vinterhalvåret, men om vannet blir liggende på dørken over lengre tid i minusgrader, kan det føre til frostsprengning og skade materialet. I dag har alle nye Buster-båter dørker enten i et vannbestandig komposittmateriale eller aluminium.

Kan byttes

Men selv om dørken i en gammel Buster har blitt dårlig, er det fortsatt mye båt igjen dersom man erstatter den gamle med en ny. Buster har spesiallaget nye dørker i kompositt til flere av sine eldre modeller, men det er også relativt enkelt å få vannskåret nye aluminiumdørker basert på en mal. I Sverige har Oxelösunds Båt & Motor spesialisert seg på å lage egne dørker i aluminium til eldre Buster-modeller.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS