Minitest: Kingfisher Sport 31

Rask fiskebåt til fritidsbruk

Kingfisher Boats er et respektert båtbyggeri innen engelsk fiskeindustri. Spesielt er produsenten kjent for sine deplasementsbåter for de kystnære farvann. Etter ønske fra fiskerne har båtbyggeriet også laget en 9,45 m (31 fot) lang, praktisk og sjøsterk båt som gjør mer enn 23 knop og kan bringe fiskerne raskere ut til fiskefeltene og tilbake til havn. Kingfisher Sport 31 har slått an og er nå også lansert for fritidsbåtbrukere med fiske som hobby.

Publisert Sist oppdatert

Versjonen beregnet for fritidsbruk er ikke mye forandret fra den rene fiskeversjonen. Skroget som er konstruert av John Moxam, er ganske unikt. Intensjonen var å skape en lettplanende båt med ekstremt gode sjøegenskaper og enkel å manøvrere i alle hastigheter. Spepsielle sprutlister i baugpartiet gjør at sjøen kastes vekk fra skroget uten at dette går ut over de spesielle skrogegenskapene som gjør at båten blir løftet mykt over bølgetoppene. Skroget er støpt i kraftig glassfiber i følge de krav som stilles til fiskeflåten og båten er godkjent for er rekke motoralternativer.
Skroget flater ut akterover i en spesiell bue som gir ekstra løft i hekken, selv med mye vekt om bord. En kraftig skinne i akterkant av skroget beskytter propellen.

Enkel innredning

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER