Test: Aquador 23 WA, Hydrolift S-24 og Nimbus 230 Nova R

Variasjoner over walkaround

Walkaround-konseptet er kalt fremtidens daycruiser. De siste tre–fire årene er stadig flere varianter kommet på markedet. Vi har testet tre båter som er konkurrenter, men som er ganske forskjellige med hensyn til bokomfort, skrog og sjøegenskaper.

Publisert Sist oppdatert

Nimbus var blant innovatørene av walkaround-konseptet med sin Nova-serie. For et par år siden videreutviklet de denne linjen i samarbeid med konstruktøren Ocke Mannerfelt og Nova R så dagens lys. Mange produsenter har siden signert egne wa-båter, hvor det er lagt varierende vekt på bofasilitetene. I denne testen har vi kjørt tre varianter som til dels er ganske ulike. Særlig skiller Hydrolift S-24 seg noe fra de to øvrige båtene, men vi valgte å inkludere båten i testen siden Hydrolift S-24 og Nimbus 230 Nova R synes å konkurrere om de samme kundenes oppmerksomhet.
I Aquador 23 WA er vekten lagt på god bokomfort og funksjonelt dekkarrangement fremfor avanserte og vasse sjøegenskaper. Nimbus 230 Nova R har til en viss grad overnattingsmuligheter, men er i større grad enn Aquadoren en ren dagsturbåt. Nimbusens særtrekk er Ocke Mannerfelts genistrek av et step-skrog, som gjør båten til en fryd å kjøre. Den er sjøsterk og krever svært lite av føreren, annet enn å gi gass og styre. Hydrolift S-24 har et stort stuerom under fordekket, men dette er ikke beregnet for overnatting. Denne båten utmerker seg derimot som det mest sporty alternativet, med racingskrog, suverene kjøreegenskaper og stor vekt på raffinert design.
Vi har ikke utsett noen vinner av testen. Til tross for at vi fant enkelte små svakheter ved alle båtene, er hovedkonklusjonen at samtlige er gjennomarbeidete og velfungerende høykvalitetsprodukter.

Test Aquador 23 WA

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER