Test: Fem skjærgårdsjeeper

18-fot – ideell for påhenger

Skjærgårdsjeeper i størrelsen rundt 18 fot er populære på markedet. Den klarer seg med en moderat påhenger på hekken, men rommer allikevel en normal familie og klarer seg ganske bra i litt sjø.

Publisert Sist oppdatert

Denne båttypen passer også utmerket som sportsfiskebåt, og motorstørrelsen passer også bra for vannskikjøring, og ikke minst er båten velegnet å traile på henger på de fleste biler. Den optimale båttypen for de som ikke skal på overnattingstur.

Flere nordiske småbåtprodusenter har skjærgårdsjeeper i sitt utvalg, og det store utvalget er meget positivt for kundene fordi kvaliteten har økt betraktelig de siste årene. Nå har de fleste en behagelig styrekonsoll som er integrert i innerskroget slik at den står støtt og sikkert. Instrumenter og betjeningsroganer er riktig plassert og styringene holder høy kvalitet. Flere satser på hydraulisk styring som standard, og denne styringen er overlegent bedre enn kabelstyringen. Dersom man har motoreffekter på 100 hk eller mer, kan kabelstyring bli tung i høye hastigheter. Ikke minst dersom man også har stålpropell og har trimmet motoren ut fra akterspeilet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER