SELGER: Jørgan Haga i Aaby Marine, her på Storbåtmessen 2016
SELGER: Jørgan Haga i Aaby Marine, her på Storbåtmessen 2016

Båthuset Gruppen kjøper Aaby Marine

Kristiansandbaserte Båthuset Gruppen etablerer seg nå på Østlandet gjennom kjøpet av Aaby Marine, som er Norges største forhandler av Windy og Nimbus båter.

Publisert Sist oppdatert

Båthuset ble stiftet i 2013, og selger både store og små båter og vannscootere, blant dem kjente merker som Marex, Windy, Cormate, Askeladden, Saxdor, Beneteau, Silver, Suzumar, Suzuki, Sea-Doo. Selskapet tilbyr også opplag og båtservice.

– Med oppkjøpet av Aaby Marine, utvider Båthuset Gruppen sin geografiske tilstedeværelse, og vil nå kunne levere båter og maritime tjenester langs hele kysten, fra Fredrikstad til Lindesnes. For våre Premium-kunder innebærer dette en sømløs overgang fra å ha båten hjemme eller på hytta. Du kan få den levert dit du ønsker, og la den ligge igjen på hytta, så henter vi den til vinteropplag, skriver selskapet i en pressemelding.

Båthuset Gruppens ambisjoner

– Trenden med å feriere mer i Skandinavia fortsetter og med det også en økende etterspørsel etter maritime tjenester. Det gjør at dette er et godt tidspunkt for å posisjonere seg for hva som kommer senere. Båtbransjen er preget av en rekke små lokale aktører så tiden er overmoden for en konsolidering, uttaler daglig leder Tore Stray Laastad

Selskapet har ambisjoner, og vil i tiden fremover søke etter investorer som vil bli med å bygge opp Norges ledende forhandler av maritime tjenester til fritidsbåtsegmentet. 

Aaby Marine ble grunnlagt i 1983 av den erfarne seileren Einar Aaby, og holder til i Leangbukta i Asker. De senere årene har Aaby Marine vært ledet av Jørgen Haga. Selskapet har hatt sterk vekst under pandemien, og omsatte i 2022 for 105 millioner kroner, mens driftsresultatet endte på nesten 14 millioner kroner.

Med kjøpet dobler nesten Båthuset Gruppen sin omsetning. I fjor omsatte de for 114 millioner kroner, og landet et driftsresultat rundt null, men med positive finansinntekter.