

Har plass til liten RIB med vannjet i garasjen
Bli med om bord i Benetaus nye flaggskip av en sportscruiser som finnes i to varianter.
Se Båtlivs 360-visning av båten nederst i artikkelen
Cannes/BÅTLIV
På hjemmebane ble Beneteau Gran Turismo 50 premierevist på Cannes Yachtingfestival i september. Når vi går om bord er det bare noen timer siden den ble nominert i European Powerboat of the Year 2018 i klassen over 45 fot.
Her har Beneteau videreført Gran Turismo-serien med en sportscruiser på 50 fot, som finnes som flybridge eller med hardtopp. Det vi ikke ser, der disse to båtene ligger ved siden av hverandre, er skroget. Her har den franske båtbyggeren brukt deres eget patenterte AirStep, versjon 2. Denne skal være utviklet i samarbeid med Volvo Penta. Verftet foreslår derfor IPS 600 som motorisering.
– Fin for tomgangshastighet
Daglig leder Marius Kragstad hos Kragstad AS som importerer Beneteau med innenbordsmotorer til Norge, har tro på denne løsningen.
– IPS er noe undervurdert i forhold til eksempelvis tomgangshastighet, og det er virkelig en fordel med manøvrering, sier Kragastad. Han innrømmer å ha endret oppfatningen av dette, etter å ha kjørt en god del båter i denne størrelsen, som da fort havner i 5 knop på tomgang.
– Her er det nærmere to knop tipper jeg, sier Kragstad til Båtliv. Han var selv i Cannes for å se på den nye båten, og allerede nå er det kunder som er interessert i å få denne båten til Norge.
Båten har en stor sittegruppe på akterdekket, som med en stor skyvedør blir forent med salongen. Alt er da på en flate frem til førerplassen, som er et trinn høyere, men da samtidig gir mer takhøyde til lugaren under.Langsgående sittegruppe på begge sider gir også god dørkplass i salongen.
Byssa finner vi under dekk, mellom lugarene. Den er velutstyrt og har bra med etterlengtet skapplass.
To store lugarer
Båten kan leveres med to eller tre lugarer. Det interessante her er at de to lugarene forblir like store, men at man i stedet tar noe av plassen i byssedelen på styrbord side. Uten lugar er det benkeplass her, en plass der man vil tro uansett blir lite brukt. Båten har to bad. Akterlugaren, som er er den største har sitt eget bad, mens de to andre lugarene deler på badet.
Vi tar også en liten tur opp til flybridgen. Her er det lagt til rette med en fremovervendt benk ved siden av førerplassen som også kan gjøres om til solseng. I tillegg er det en fin sittegruppe med et stort bord akter på flybridgen.
Helt akter er det en garasje for en liten båt. Her er det faktisk plass til en Williams minijet på 2,9 meter.
Prisen for denne båten, med flybridge, i Norge, begynner på 6,103 millioner kroner. For hardtoppmodellen blir det 232.000 kroner mindre.