GODKJENT: Plugg inn en godkjent landstrømkontakt i båten. Det reduserer risikoen for korrosjon, som i sin tur kan skade motordeler og andre metaller.

Sikker landstrøm i mindre båter

En fast installasjon av 230 V-utstyr i en båt krever autorisert elektriker. Ferdige landstrøm-kit kan derimot monteres av båteieren. Vi installerte et nytt system med smart batterilader i en dagsturbåt.

Publisert Sist oppdatert

Landstrøm med en spenning på 230 V kan være nyttig å ha, ikke bare i tradisjonelle bobåter, men også i dagsturbåter. Det gir mulighet til å lade batteriene, ligge med varme eller kjøleskap i gang, eller til å bruke husholdningsprodukter som en støvsuger. De er i mange tilfeller betydelig mer effektive sammenlignet med 12 V-produkter.

Den enkleste installasjonen gjør man med ferdige kit som er spesiallaget for båt og som ikke krever autorisert installatør. Disse systemene er basert på ferdige plug-in-kabler. På markedet finnes blant andre DEFA og Ratio, og deres kit inneholder normalt en landstrømkabel med jordete kontakter, en landstrømkontakt som monteres i båten, en landstrømsentral med jordfeilbryter og sikringer, samt en eller flere vegguttak for 230 V.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER