Vårens vakreste båtmesse

Utstillingen på Tjuvholmen er utvilsomt en av Norges vakreste båtmesser.

Publisert

Vi har hatt år med båtmesser som popper opp som paddehatter. Flere av dem forsvinner seinere som dugg for solen. Da Oslo Boat Show på Tjuvholmen ble arrangert for første gang i fjor var det som et prøveprosjekt. Etter evaluering ble den flytende båtmessa arrangert også i år.

Båt er design, gjerne med vakre linjer og gode løsninger. Båt er også opplevelse. Og selvfølgelig mye mer enn det. Men med Tjuvholmens arkitektur, linjer som får de fleste til å stoppe litt mer opp enn når man går forbi en vanlig bygning, og steder du kan sette deg ned for å nyte tilværelsen, kan det ikke være annet enn et prefekt sted for å stille ut noen av de mest spennende båtene vi har på markedet.

Omkranset av kafeteriaer og restauranter, i vanngater som nærmest som kan kalles et lite stykke Nordens Venezia kan vi se båtdrømmer. Arkitekturen som vokser opp rundt arrangørområdet blir stadig mer ferdig, og de prangende heisekranene forsvinner nå etter hvert. Og hva er vel da vakrere for båtinteresserte, at årets båtnyheter stilles ut i vanngatene blant Oslos nye arkitektur, kort gangavstand fra Oslo sentrum? I år kan vi se om lag hundre båter, fra små joller til store bobåter, og i motsetning til mange andre båtmesser, koster det ikke her å gå inn i godtebutikken og la seg friste. Selv om det er spådd sol de to neste dagene for båtmessa, er det lite trolig at denne dunster bort, etter hvert som Tjuvholmen står helt ferdig neste år.

Powered by Labrador CMS