Vill natur og barske folk

Fra Tromsø og nordover blir naturen brutal, men nettene er lyse. Vi satte kurs mot Kirkenes med vår 26-foter. Underveis besøkte vi gården der avisen Nordlys ble stiftet, fisket torsk på Lopphavet og rundet Nordkapp om natten. Bli med på siste etappe av Havna Live-toktet.

Publisert

Norskekysten er lang og værhard. Men egentlig er det bare noen korte havstrekk som er ubeskyttet. Helt til du kommer til Finnmark. Særlig Øst-Finnmark er brutalt. Vi hadde sjelden mer enn frisk bris, men Barentshavet sa likevel ifra hvem som er sjefen. Vi fikk enda dypere respekt for fiskere og sjøfolk som ferdes i disse traktene året rundt.

Tromsø

Vi ankom Tromsø i strålende vær. Kalenderen viste tidlig mai, men snøen lå helt ned til sjøen. Våren i Nord-Norge viste seg fra en flott side. I Tromsø mønstret Jørn Finsrud av, og redaktør Frode Pedersen kom om bord. I Tromsø er det gode forhold for besøkende båter. Nabobåten var en gammel, engelsk seilbåt, der mannskapet brukte dagene på randonée-ski i nærområdene. Andre naboer bar tydelig preg av å være utstyrt for arktiske forhold.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS