Trebåtfestivalen etablerer Kunstnerisk råd

Øystein Djupedal, Jarle Andhøy og Dag Lindebjerg mønstrer om bord på Risør Trebåtfestival.

Publisert

Risør trebåtfestival oppretter Kunstnerisk råd (arkivbilde).

Pressemelding:

Risør Trebåtfestival etablerer i disse dager et helt nytt Kunstnerisk Råd som skal være et rådgivende organ for styre og administrasjon i spørsmål knyttet til veivalg, utvikling og disposisjoner i og rundt Europas største og eldste trebåtfestival. Rådet vil bestå av tre medlemmer som alle er håndplukket til oppgaven.

Vi er veldig fornøyde med å presentere et råd som garantert vil sette spor etter seg innen kystkulturen i mange år fremover, sier festivalens styreleder Tove Esnault. Og det er ikke hvem som helst som har takket ja til en plass i det nyopprettede kunstneriske rådet, kan hun stolt fortelle.

Festivalen har sikret seg Øystein Djupedal, en velkjent politisk skikkelse gjennom mange år, som nå er fylkesmann i AustAgder. I det kunstneriske rådet representerer Øystein det politiske miljø og det offentlige Norge. Esnault forteller at da festivalen kontaktet fylkesmannen for kort tid tilbake, svarte han ganske enkelt:

– Ja, dette synes jeg er spennende, og for både Risør og Aust Agder er trebåtfestivalen meget viktig. Den er en nasjonal festival med en meget sterk posisjon. Jeg gleder meg derfor veldig til å bli med på dette arbeidet.

Jarle Andhøy, velkjent gjennom sine mange ekspedisjoner med skuta «Berserk», har også takket ja og vil representere eventyrerne og de lange stolte tradisjoner vi nordmenn har på dette området. – Før var det skuter av tre og menn av stål. I dag er det bare plastbåter og treskaller igjen. Men som medlem av Risør Trebåtfestivals nye Kunstneriske Råd har jeg mulighet til å fremme «The Norwegian steam» på sitt beste, sier Jarle Andhøy litt spøkefullt i en kommentar.

Sist men ikke minst har Dag Lindebjerg takket ja. Dag er best kjent gjennom sine mange og store kvalitetsproduksjoner for NRK om kystkulturen langs vårt vidstrakte land. Snart er han å finne på statskanalen med sin store nye serie “Norskekysten” som også tar turen innom Risør. Dag var også et selvsagt valg for oss, kan Tove Esnault fortelle. For han representerer først og fremst den rotekte norske kystkulturen.

Prosessen rundt etableringen av dette rådet har pågått en periode, men når vi nå kan lansere denne nyvinningen er vi kjempefornøyd med sammensetningen. Og vi har stor tro på at dette vil bidra sterkt til å trygge festivalens fremtid, sier Esnault. For det er liten tvil om at festivalen de siste årene har blitt langt mer profesjonell, og vår fremste utfordring i årene fremover blir å ivareta historie og tradisjoner, samtidig som vi må makte å utvikle festivalen for at den også skal være spennende i fremtiden. Det skal vi nå klare, avslutter en fornøyd styreleder.

Risør Trebåtfestival som regnes som det fremste kystkulturarrangementet i Norge, går av stabelen i den hvite by ved Skagerrak i perioden 4. august til 7. august.

Powered by Labrador CMS