FLOTILJE: 26 Goldfisher av ymse slag var samlet til høsttreff i Tønsberg i helgen. De vakte absolutt oppsikt. Foto: Knut-Erik Lahn/Tønsbergs Blad.

På luftetur med gullfiskene

Hvordan kommer du deg raskest mulig i båt over Oslofjorden fra Østfold til Vestfold? Svarer du «i en Goldfish» er du trolig veldig nær sannheten.

Publisert Sist oppdatert

Det var ikke akkurat race, guttene i sine gullfisker, la ut på da de i helgen dro fra Goldfish-basen i Son til middag på Verdens Ende. Mest av alt var det en hyggetur, en årlig tradisjon for stolte og glade eiere av Goldfisher av ymse slag. Men felles for alle de 26 båtene i konvoien er at de har kraft og egenskaper til å komme seg over Oslofjorden i en fei, for disse båtene gjør lett mellom 50 og 80 knops fart. På overflaten lørdag var i tillegg forholdene optimale, med nesten flatt vann hele veien.

Middag på Verdens Ende

BÅTKOS: Selv om sesongen er på hell, er det fortsatt tid til båtliv. Vi koster oss på tur, sier Pål Østlie og resten av Goldhish-gjengen som i helgen dro over fjorden fra basen i Son. Foto: Knut-Erik Lahn/Tønsbergs Blad.

– Det var overraskende fine forhold. Litt sjø ved Verdens Ende, men det var som forventet. sa en fornøyd Goldfish-eier, Pål Østli, til lokalavisen Tønsbergs blad. Men de erfarne førerne, som for øvrig snart må inneha det lovpålagte hurtigbåtsertifikatet (trer i kraft juni 2023), er vant til vind i håret og sjøsprøyt i fjeset.

- Det er meldt mye mer vær søndag når vi skal returnere, så vi har med skift. Kjører man RIB, er det viktig med ordentlige klær, sier Pål.

Flotilje i kanalen

Etter et godt måltid på den hyggelige restauranten ytterst på Tjømes sydspiss, dro de 26 båtene videre inn til Tønsberg by, for en kveld og fest på populære Foynhagen. Båtene lå som krigsskip i en flotilje, side om side, i kanalen og vakte akkurat den oppsikt som den kostbare samlingen av råtasser fra Son alltid gjør. Goldfishbåtene, som produseres hos Pål Solli i Son, har en trofast og stor menighet av entusiaster. Og på sine tradisjonelle høstturer blir de absolutt lagt merke til, for det er ikke så ofte så mange gullfisker opptrer i samlet stim.