HØNEFOSS BRUG: Vinterlagring av båter fra Flyt Marines kunder er sikret. Hønefoss Brug har kjøpt boet. Foto: Hønefoss Brug.
HØNEFOSS BRUG: Vinterlagring av båter fra Flyt Marines kunder er sikret. Hønefoss Brug har kjøpt boet. Foto: Hønefoss Brug.

Hønefoss Brug kjøper boet til Flyt Marine

Etter en periode med stor usikkerhet om hva som skjer med vinterlagring av 200 båter etter konkursen i Flyt Marine, er det i dag kommet en avklaring. Hønefoss Brug, hvor disse båtene er plassert, har kjøpt boet til Flyt Marine.

Publisert Sist oppdatert

BMange båteiere har allerede betalt et depositum til Flyts datterselskap, Coaster Marine AS, et selskap som eies 100 prosent av Flyt Marine AS. Da konkursen i Leangbukta var et faktum, oppstå det stor usikkerhet om veien videre for vinterkonservering og lagring av disse 200 båtene.

Gammel samarbeidspartner

Hønefoss Brug har i mange år vært samarbeidspartner med Knut Haneborg og hans båtselskaper. Trond Stenumgaard i Hønefoss Brug sier til Båtmagasinet i ettermiddag at det i forbindelse med denne siste konkursen har vært en utfordrende og veldig avklart situasjon.

-Vi har mye utestående etter denne konkursen, derfor her vi vært i samtaler med bostyrer over tid, derfor er jeg glad for at vi i dag har landet en avtale der vi overtar hele boet, med verksted og ansatte. Vi satser på videre drift, i hver fall frem til båtene er på vannet igjen sesongen 2023. Hva som skjer etter det er ikke avklart, men vi er interessert i å ivareta alle båteiere som nå er rammet av denne konkursen, sier han.

Mange har betalt

Mange båteiere har allerede betalt et depositum på 5000 kroner til det konkursrammede selskapet. Noen av disse kan risikere å måtte betale om igjen, men Stenumgård er innstilt på å gi store rabatter for å redusere smerten så mye som mulig.

Videre drift i lokalene i Leangbukta er ikke aktuelt, all virksomhet skal styres fra Hønefoss Brug, men Stenumgaard utelukker ikke at det enten kan opprettes samarbeid med andre aktører eller at selskapet også etablere seg med en liten avdeling i Leangbukta for å være nær kundene.

Båtmagasinet har i ettermiddag forsøkt å få kontakt med bostyrer Sven Krohn i advokatfirmaer Frøysaa & Bjørkgård, men vi har ikke lykkes.