Det norske Sjømannskor
FORSVARER SJØMANNSÆREN: Det Norske Sjømannskor er i semifinalen i Norske Talenter fredag.

Forsvarer sjømannsæren i Norske Talenter

Det Norske Sjømannskoret forsvarer sjømannsæren i Norske Talenter, og Båtmagasinet synger med. Fredag er vi i semifinalen, og din stemme kan avgjøre om det blir finaleplass. 

Publisert

– Nå er det nerver, men vi er godt trent og en flott gjeng som koser oss sammen, og vi elsker å underholde, så vi skal gi det vi har, lover dirigent Jarle Flemvåg i Det Norske Sjømannskoret. Han avslører likevel at mannskapet planlegger å gjøre mytteri mot kapteinen på direktesendt TV fredag, fordi de aldri får betalt.

Det Norske Sjømannskoret ble stiftet i 1959 og ble raskt invitert av Erik Bye til å synge med i hans programmer "Vi går ombord" i NRK.  I flere år sang de også julen inn i de tusen hjem. Koret har flere store hit, som "Gå til onkel" og "Skomværvalsen."

Til fredag gjelder det, og din stemme kan avgjøre. Sjømannskoret er i semifinalen i norske talenter, som vises direkte fredag 3.november på TV Norge  kl 20:00.

– Ønsker flere sangglade velkommen

– Koret ble opprettet dels som en motvekt mot datidens litt frynsete rykte for sjøfolka, og dels som motvekt til den dårlige behandlingen krigsseilerne fikk i Norge etter krigen, forteller Georg Gramnes. Han er i dag administrativ leder for koret og en av dem som har vært med lengst. Det er flere ekte sjøfolk med i koret. Det er intet krav, men det hjelper, smiler Georg. Vi ønsker oss spesielt flere bass-stemmer i koret, sier Gramnes. Han opfordrer folk som liker å synge til å ta kontakt og bli medlem. Korsang er en fin aktivitet som gir deg glede hele livet, sier han. I førjulstiden avholder koret flere julekonserter blant annet for norske rederier. Vi blir også med på julegrantenning i Vollen i Asker den 3. desember, sier han.

Grovt inhabil

Som Båtmagasinet-medarbeider er undertegnede grovt inhabil, for jeg synger i koret, men sjefredaktøren mente at sjømannskor kan vi skrive om. Det hører med til kystkulturen her i landet, og vi er glade for hver stemme vi får.