FIKK TRØST: Fiskeriminister Cecilie Myrseth kom for å trøste Oslos siste rekefisker etter forliset med fiskebåten "Vikingen".

Fikk trøst av fiskeriministeren

Fisker Sigurd Andre Kristoffersen fra Ulvøya i Oslo var på vei til fiskeriministeren da han forliste. I dag kom hun for å trøste.

Publisert Sist oppdatert

- Det er fryktelig trist det som skjedde, sier fiskeriminister Cecilie Myrseth til Båtmagasinet.  Jeg håper det går bra med Sigurd Andre og ønsker ham alt mulig godt for fremtiden, sier hun. Nå håper fiskeriministeren at det ordner seg med ny båt. 

- Støtter fiskeriministeren behovet for å ha egen brygge til fiskebåten sin på sin egen eiendom?

- Jeg har i dag fått en orientering av Sigurd Andre Kristoffersen om hvordan det er å være fisker i indre Oslofjord, og familiens historie her på Ulvøya, men jeg kan ikke gå inn i reguleringsarbeidet til Oslo kommune, sier Myrseth.

Forliste på vei til fiskeriministeren

Plan og Bygningsetaten i Oslo har tidligere pålagt fiskeren på Ulvøya å fjerne flytebrygga til båten. Nå vil de også at fiskeren fjerner bua til fordel for kyststien som er planlagt forbi fiskerens eiendom.  Som om ikke dette var nok så forliste båten hans da han var på vei til rådhusbrygga i Oslo sist uke. Der hadde han også avtalt å møte fiskeriministeren og Dagbladet for et intervju. Det ble i stedet "mayday, mayday" etter at fiskerens båt "Vikingen" tok inn vann og sank. I dag kom fiskeriministeren hjem til ham for å trøste. 

Mange vil hjelpe

Det er mange som nå vil hjelpe fiskeren fra Ulvøya på bena igjen. Fiskeren Joakim Welo Gulbæk satte i gang en spontanspleis på sosiale medier etter forliset. Status i skrivende stund er 154.000 kroner. 

Takknemlig og ydmyk fisker

Fiskeren Sigurd Andre Kristoffersen er takknemlig og ydmyk over all støtten. Det er helt surrealistisk alt sammen, men det varmer veldig med all støtten, sier han til Båtmagasinet. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å komme tilbake. Slik takker han for støtten på sin facebookside:

Hei alle sammen ! Vil bare så inderlig få takke alle som støtter meg , det er helt surrealistisk å havne i den situasjonen jeg gjorde . Nå som jeg har fått landet litt etter hva som skjedde , så er det overveldende å ta innover seg alle de gode ordene som blir sagt ❤️❤️ Til uken vet vi mer om skadeomfang og evt hva som skjer . Jeg er ikke typen som gir seg , og med all backup fra overalt så skal jeg gjøre alt i min makt for å komme igang igjen ! Dere er der for meg , jeg skal tilbake til dere ❤️❤️ Mvh en svært ydmyk Sigurd Andre