Bildet: GLADMELDIG: Fra 1. juli gjelder ikke lenger 10 knops-grensen for ungdom som kjører båt med 10-hestere. FOTO: BÅTMAGASINET: B
Bildet: GLADMELDIG: Fra 1. juli gjelder ikke lenger 10 knops-grensen for ungdom som kjører båt med 10-hestere. FOTO: BÅTMAGASINET: B

10 knops forskrift forsvinner 1. juli

Gladsak til småfolket i båt; allerede 1. juli i år oppheves 10 knops grensen for ungdom under 16 år som kjører båt med 10 hk på hekken.

Publisert Sist oppdatert

Det er næringsminister Iselin Nybø (V) som bekrefter dette til NRK under en båttur med to unge jenter i jolle i Asker i går. I dag er regelverket at barn og unge under 16 år ikke kan føre fritidsbåter som har mer enn 10 hestekrefter motorkraft eller som går fortere enn 10 knop. Om få dager kan du altså se bort i fra den.

– Vi har fått mange tilbakemeldinger, ikke minst fra unge jenter som Hedda og Nora, om at dette er en utfordring for dem som skal kjøre båt. Denne 10-knops grensen er litt vanskelig å forholde seg til, og det er enklere for alle parter om det er hestekreftene som avgjør hva slags båt du kan styre når du er ung, sier Nybø til NRK. Hun minner om at det fortsatt er grense på 10 hestekrefter, men altså, i årets sommerferie kan du trygt kjøre i både 12 og 13 knop – om dine 10 hester yter det og båten er mindre enn åtte meter.

Powered by Labrador CMS