KOSTBART: En ukontrollert oppvisning med vannscooter i Sandefjords havnebasseng sankthansaften i 2020ble en kostbar affære for en 30-åring. (Personen på dette bildet har ingenting med saken å gjøre). ILLUSTRASJONSFOTO: BÅTMAGASINET.n
KOSTBART: En ukontrollert oppvisning med vannscooter i Sandefjords havnebasseng sankthansaften i 2020ble en kostbar affære for en 30-åring. (Personen på dette bildet har ingenting med saken å gjøre). ILLUSTRASJONSFOTO: BÅTMAGASINET.n

En svært kostbar vannscootertur

Den kostet nok mer enn den smakte, vannscooterturen som 30-åringen foretok sankthansaften i 2020. Nå er han dømt til å betale nesten 70.000 kroner.

Publisert Sist oppdatert

Den 30 år gamle scooterføreren kunne sluppet unna med et forelegg på 20.000 kroner etter å ha mistet kontrollen på vannscooteren sin midt under båtkortesjen i Sandefjords havnebasseng sankthansaften i 2020. Det forelegget vedtok han ikke og i tillegg syntes han det var urettferdig at skaden som hans scooter påførte en båt var hans ansvar.

Selv hadde han allerede ramlet av scooteren før den skjøt fart rett inn i skroget på en fritidsbåt i kortesjen.

Høy fart uten vest og båtførerbevis

Da saken var oppe i Vestfold tingrett nylig, kom det frem at han hadde herjet med scooteren sin en stund denne sankthanskvelden. I politiforklaring har han vedgått at det var han som kjørte scooteren og at han kjørte den uten både redningsplagg og båtførerbevis.

Han sier i sin forklaring at han kom bort i turbofunksjonen på scooteren. Den skjøt fart og han falt i en bakover salto av scooteren, mens den fortsatte rett inn i en båt like ved.

Lagde hull i baugen på fritidsbåt

Ifølge Sandefjords blad førte sammentreffet til at vannscooteren lagde et stort hull i baugen på båten. Ingen personer ble skadet. Båteieren ville ikke være med på scooterførerens påstand om at båten var i bevegelse under sammentreffet og retten festet mer lit til han enn den unge mann på vannscooteren. Retten trakk også frem den uaktsomme kjøringen i forkant av hendelsen, manglede båtførerbevis og redningsplagg som momenter i skjerpende retning. Dermed ble politiets forelegg økt fra 20- til 24.000 kroner. Forsikringsselskapet som betalte ut 43.143 kroner for skadene på fornærmedes båt, skal få pengene tilbakebetalt av 30-åringen.

Det ble altså utgifter på nesten 70.000 kroner for en mildt sagt lite heldig oppvisning i Sandefjord-bassenget, en midtsommeraften med et usedvanlig stort antall festpyntede fritidsbåter seilende i kortesje.