EL-MOTOR: Den japanske motorgiganten Yamaha tenker elektrisk og gjør et strategisk oppkjøp av Torqeedo. Foto: Produsent.

Yamaha satser elektrisk og kjøper Torqeedo 

Yamaha Motors tar et langt steg videre i sin elektriske strategi ved sitt oppkjøp av Torqeeo. Nyheten ble kunngjort i dag.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding fra Yamaha Global News i dag bekreftes det at Yamaha Motors kjøper alle aksjene i el-motorselskapet Torqeedo fra tyske Deutz.

Yamaha Motors oppkjøp av Torqeedo er strategisk. Den japanske giganten viser med det vilje også til å utvikle seg også innen segmentet el-motorer. Torqeedo har i lang tid vært ledende innen maritim teknologi på dette området. Selskapet har også mange patenter knyttet til elektriske motorer, propeller og elektriske systemer som Yamaha Motors dermed får kontroll på. Oppkjøpet er også ment å akselerere Yamaha Motors innsats for å oppnå karbonnøytralitet i den marine industrien.

 Videre blir det lagt vekt på effekten av det å kombinere Torqeedos kunnskap og verdier med Yamaha Motors store tekniske ekspertise og kunnskap innen skrogdesign og marinemotorer. Yamaha legger ikke skjul på at de ønsker å bli ledende på det voksende markedet for båter med elektrisk fremdrift.