GROMME BÅTER: Nor-Tech stiller til start med fire gromme båter. Foto: Bjørn Øyvind Hoff.

Klart for første utgave av Tønsberg PokerRun

Denne helgen kan du opplevde en samling av landets raskeste og dyreste fritidsbåter. Lørdag er det klart for den første utgaven av Tønsberg PokerRun.

Publisert Sist oppdatert

-Fartsfylt og fartsfylt? Arrangør Frode Sundsdal smaker litt på ordet, for det er ikke først og fremst en fartsfest han skal ha, mer en defilering av noen av landets flotteste og mest spektakulære fritidsbåter som er pålagt å følge fartsbestemmelser og andre regler for ferdsel på sjøen. Men lyd fra V8 og det som større er på strake akslinger kan forekomme.

FRODE SUNDSDAL klar som arrangør av Tønsbergs første PokerRun. Foto: Amund Rich. Løken.

Et sosialt arrangement

-Kanskje ikke stort annerledes dette enn å se et treff med flotte veteranbiler, sier Frode som vil dempe frykten for champagnegutter og knopsmonstre.

Dette skal bli et hyggelig og morsomt sosialt arrangement, denne gang ikke først og fremst et publikumsstevne, men et opplegg hvor eiere og entusiastene skal møtes for å vise frem det de kanskje er mest stolt av her i verden, den fine båten sin som er pleiet og dyrket som hobby, helt på samme måten som eiere av veteranbiler stolt viser frem sine kjøretøy når de treffes. Det er det viktigste, sier han.

Runder Svenner og Færder fyr

GROMME BÅTER: Nor-Tech er godt representert under Tønsberg PokerRun. Foto: Bjørn Øyvind Hoff.

Men båtene også skal ut i åpent hav på en sløyfe på totalt 50 nautiske, så noen krefter skal nok måles. Men for både båtfolket og publikum ellers kan båter til en samlet verdi til rundt 100 millioner kroner oppleves både i kanalen i Tønsberg og på havna på Tjøme. Det er ingen begrensinger for båtfolket som kan oppleve farkostene langs hele ruta fra Tønsberg helt ut til Svenner fyr, via Færder fyr, Havna på Tjøme, Røssesundet, ut til Fulehuk, på utsiden av Bolærne inn til Tønsberg igjen via Jarslø.

LØYPA: 50 natiske skal tilbakelegges på denne ruten. Værutsiktene ser gode ut, så det blir trolig ingen endringer av traséen.

-Vi skulle jo gjennomført dette for første gang i fjor, men ble da stoppet av pandemien, så dette blir debuten, sier Frode som går til oppdraget som arrangør med ydmykhet og respekt. Selv om det vil bli noe bråk når båtene forlater og ankommer Brygga, er alle deltagere pålagt å forholde seg til gjeldende regler.

De grommeste båtene

– Det er ingen av disse har motorer med et lydnivå som er over lovlige. Skippere må dessuten følge lederbåtene under kortesjen. Værutsiktene ser lovende ut, så dette kan bli bra, og får vi gjennomført Tønsberg PokerRun slik vi ønsker, skal du ikke se bort i fra at det kan bi et nytt arrangement også neste år, sier Frode til Båtmagasinet.

GOLDFISH: Stiller i Tønsberg PokerRun med båter fra 23 til 49 fot.Foto: Arrangør.

Norskproduserte Goldfish i Son stiller under årets run med den desidert største flåten, med båter fra 23 til 49 fot. Av andre kan nevnes både flere Nor-Tech-eksemplarer, fire i tallet, Predator fra Arendal og en og annen super kul custom Skater. Til sammen 50 farkoster er meldt til start.

-Vi gleder oss, men få med at her setter vi sikkerhet og spekt for lover og regler i høysetet, gjentar Frode. Få gjerne med at alt mannskap i alle båtene er pålagt å ha på seg redningsplagg, sier han.

Det skal spises lunsj på Havna på Tjøme og det blir middag og show med Åge Aleksandersen i Foynhagen i morgen kveld.