Tidlig sommerstart i isen

Det gikk ikke helt glatt for denne vårkåte motorbåt-eieren.

Publisert

HOVEDBILDE: Så langt, men ikke lenger kom cabincruiseren onsdag ettermiddag. [FOTO: Henrich Nissen-Lie]

Sola står høyt på himmelen og isen på Oslofjorden begynner å gå opp. Det fristet eieren av en stor cabincruiser til å ta årets første båttur. Men det måtte en redningsskøyte til for å komme fri av isen.

Det gikk så fint et stykke utover fra det trange Hestesund utenfor sydvestsiden av Nesøya i Oslofjorden. Den store cabincruiseren hadde kraftig motor og kom fint gjennom det første stykket av fast is litt lenger ut mot åpent vann. Men så stod den store båten bom fast. Det hjalp ikke at to mann fra båten gikk ut på isen og prøvde å skyve skuta akterover.

En telefon til Redningsselskapet ble løsningen. Skøyta kom raskt og laget råk ut til åpent vann lenger ut i fjorden. Og dermed gled cabincruiseren greit ut av isen i det fine vårværet med sol og blå himmel. Etter et par timer kom den inn igjen med lanternene tent og før isen rakk å pakke seg sammen igjen.

Årets første båttur endte godt. Men den ble nok litt dyrere enn planlagt?

Av dette kan vi kanskje lære at det ikke blir sommer første dag sola står høyt på himmelen! Vi får være tålmodige noen uker til før det er trygt å seile ut på årets første tur!

PRESISERING: Den omtalte båteieren har ringt inn til Båtliv-redaksjonen og påpekt at den reddende skøyta ikke er en Redningsskøyte, men skøyta til en bekjent av båteieren.

Powered by Labrador CMS