Test av nettkurs for båtførerprøven

For en 20-kroning har du tilgang til kursmateriale for selvstudium til båtførerprøven, men det heter seg at du får det du betaler for. Vi har vurdert tre forskjellige nettkurs for båtførerpøven.

Publisert

Vi er i startgropen for krav om bestått obligatorisk båtførerprøve. På nettet er det allerede flere muligheter for å forberede deg til selve prøven. Men hva skal du velge? For å gjøre det enklere for deg har Båtliv vurdert tre alternativer for nettbasert studium.

Prisvariasjoner

Tilbudene vi har sett på er forskjellige, ikke minst prismessig, fra 20 til 1480 kroner. Enkelt kan det sies at du får det du betaler for, avhengig av om du ønsker veileder eller klarer deg med et selvstudium.

Kursene vi tok kontakt med var Grieg Multimedia, Livredd, Internettforlaget og Norsk Maritim Skole. Sistnevnte ønsket ikke å gi Båtliv tilgang til nettkurset, med argument om at kurstilbudet ikke er endret siden det ble skrevet om i 2000.

Tenk gjennom

Gjennomgående for kursene er at de tilsynelatende dekker godt pensumet til båtførerprøven. Alle bidrar med litt ekstra kunnskap og utnytter nettets muligheter, men bare en veileder deg videre med koblinger til andre nettsteder, som er nettets styrke. Illustrasjonene er mange, flere av dem animerte slik at de skal være lettere å forstå. Gjennomgående for alle er at de gir mulighet for å teste deg selv for hvert kapittel. Det som varierer er oppfølging, tilleggstjenester og pris. Den dyreste gir også mest, men hver enkelt må vurdere hva de trenger av tilrettelegging for å bestå båtførerprøven.

Grieg Multimedia

Her får du teorien, forum, kontakt med andre kursdeltagere online og ikke minst kontakt med veileder. Grieg Multimedia tilbyr her et kurs som loser deg gjennom et båtførerkurs som du vanskelig kan stryke på.

Kurset er delt opp i tre seksjoner; sjømannskap, lover og regler og navigasjon, og hver av dem med flere underkategorier.

Kurset her er lagt opp slik at du ikke skal gå glipp av noe. Det du ikke har lest eller vært innom er markert med et rødt flagg. Du kan notere underveis online.

Du kan teste deg selv med oppgaver underveis, med tilfeldig utvalgte oppgaver, som plukkes fra 150 flervalgspørsmål.

Skulle du lure på noen av uttrykkene har nettsiden også en velfylt maritim ordbok. Og for å teste sjømannsvokabularet ditt kan du jo prøve deg på nettsidens kryssord.

Grieg viser til et grundig kurs som legger opp til at du kommer gjennom pensum, med muligheter for notater og kommunikasjon mer veileder og kursdeltagere.

Pris: 1480,- (3)

Totalvurdering: 5 av 6

Nettadresse: www.batkurs.no

Livredd

Rikelig med bilder og illustrasjoner, mange av dem med gode pedagogiske animasjoner, som for eksempel når du skal lære de viktigste knutene.

Når du er ferdig med et tema kan du teste deg selv. Kurset inneholder mer enn pensum, men her det ingen kontakt med kursveileder eller kursdeltagere, og heller ikke noe forum, i motsetning til hos Grieg.

Livredd har god og ryddig presentasjon, men mangler det lille ekstra for at det skal bli et fullverdig nettkurs. Her må du selv følge med på hva du har lest, har ikke mulighet til å gjøre online notater. Men vi tror dette er et nettkurs vi bare ser begynnelsen på, da kursets skipper oppfordrer deltagerne til å komme med ris og ros for videreutvikling. Og som han sier; det er jo det som er det fine med nettet.

Pris: 990 kroner (4)

Totalvurdering: 4

Nettadresse: www.livredd.no

Internettforlaget

Internettforlaget tilbyr ikke et direkte kurs, men et læreverk for selvstudium, som du laster ned og pugger selv før du melder deg opp på eksamen.  Teorien til båtførerprøven som du laster ned dekker pensum til Sjøfartsdirektoratets båtførerprøve. Materialet har over 200 figurer og animasjoner.

Kursmaterialet er testens billigste. Du kan velge om du vil laste ned hele det digitale læreverket, som ikke er større enn seks megabyte, eller om du ønsker å kjøpe tilgang. Prisen er henholdsvis 20 og 99 kroner som du belaster mobilregningen. Bruker du ikke Windows (som Mac) får du ikke tatt i bruk filen som lastes ned. Da kan du derimot betale engangstilgang til nettstedet. Den varer så lenge du er logget på.

Når du føler du begynner å bli klar for prøven er det også flere.

Her får du mye for pengene, men det kreves selvdisiplin. Du må du selv melde deg opp på prøven. Da anbefales det å gå inn på www.norsktest.no og finne ditt nærmeste eksamenssted.

Pris: 20,-

Totalvurdering: 4

www.bfpr.no

Powered by Labrador CMS