Test av fart og kjøreegenskaper

I tredje dag av vår test av Sting 530 Jeep gjør vi fartstester av båten.

Publisert

Vi tester Sting 530 Jeep over noen dager, og vår tredje dag var det også en god del vind på Tyrifjorden. Fra vår tur fra fjordarmen til Vikersund mot Sundvollen må vi avpasse farten, fordi sjøen kan være ganske så hard, selv på Tyrifjorden. Faktisk har vi ikke sett en eneste båt ute på fjorden i helgen, men det er mengder med båter i bryggeanleggene langsetter fjorden. At det er noen tusen fritidsbåter på Tyrifjorden er det nok ingen tvil om.

Vår testbåt klarer fint sjøen, så lenge vi avpasser farten for vår egen velbehag. Vi går litt i le av vinden og gjør noen fartstester som vi kommer tilbake med sin helhet i bladet. Båten har for stor propell, da den ikke gjør mer enn om lag 4750 omdreininger. Topphastigheten er da 31 knop. I hard sjø legger vi oss på om lag 3500 omdreininger for å få en behagelig gange, men med til tider kraftig sidevind er det ikke til å unngå litt sjøsprut nå og da. Planingsterskelen ligger på om lag 2500 omdreininger.

Normalt svinger man ikke så hardt på båtturen, men vi forsøker oss litt med å prøve ut grensene for båten, og etter litt prøving svinger vi også for fullt i full fart, og det går bra. Båten ligger fint i vannet. Vi kunne kanskje ane en liten sladd som var på vei på slutten av siste sving. Etter å ha prøvd noen dager med 75 hestekrefter på hekken føler vi at det er det beste alternativet for båten, og at det kan bli litt slapt med 50 hestekrefter, men det er også avhengig av en kjøper skal bruke båten til. Båten levers standard med vannskibøyle. Vi har med wakeboard, men med en sommertemperatur på 14 grader frister det lite for denne gang.

Test av Sting 530 Jeep dag 1

Test av Sting 530 Jeep dag 2

Powered by Labrador CMS