Ikke håp om å finne overlevende

Søket etter de to savnede personene etter kollisjonen i Kragerø natt til i går er gjenopptatt, men uten håp om å finne de to i live.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Ulykken skjedde mellom Øya, som er forbundet til byen med en bro, og Midtfjordskjær. Arkivfoto Linn Krogh Hansen.

To personer, en mann og en kvinne i 30-årene, er fortsatt savnet etter at skjærgårdsjeepen de satt i kolliderte med en taxibåt i Bærøfjorden utenfor Øya i Kragerø natt til lørdag.

Det var totalt fire personer om bord. En kvinne ble lettere skadet og en mann ble kritsisk skadet, i tillegg til de to savnede personene. Taxibåtførerern var alene om bord, og ble lett skadet. Han gikk rakst i gang med  førstehjelp på den kristiske skadene 33-åringen, som er fraktet til Ullevål universitetssykehus.

Redningsskøyta "UNI Kragerø" var raskt på stedet og starter søk, men hittil uten resultat. Søndag morgen ble søket gjenopptatt med miniubåt etter en pause siden klokken 23 lørdag kveld.

Innsatsleder Torgeir Bjørnstad i Telemark politidistrikt forteller at de ikke lenger har håp om å finne overlevende.

– Det har gått over i et annet form for søk nå, sier han til VG.

Ulykkesstedet ligger tatt inntil byen, og er meget trafikkert. Ingen av de fire i skjærgårdsjeepen hadde på seg redningsvest, ifølge Hovedredningssentralen.