Pass på teinene:

SPØKELSESFISKE: Teiner som blir glemt eller mistet fortsetter et nærmest evig fiske.
SPØKELSESFISKE: Teiner som blir glemt eller mistet fortsetter et nærmest evig fiske.

Kampen mot spøkelsesfiske

Hvert år står tusenvis av tapte teiner og annen fast redskap i sjøen langs hele kysten og fisker og fisker. Spøkelsesfisker. Fisken og skalldyrene som fanges, pines langsomt i hjel og blir til agn som lokker til seg nye individer. Dette kan fortsette i det uendelige. Prosjektet Kampen mot spøkelsefiske i Raet nasjonalpark har som mål å få slutt på dette.

Publisert Sist oppdatert

m- I prosjektet har vi en nullvisjon for spøkelsesfiske, bekrefter Alf Ring Kleven, forsker ved Havforskningsinstituttet Flødevigen på Hisøy i Arendal. Kleven vedgår at det er en ambisiøs visjon, men han tror fast på at den skal bidra til at spøkelsefisket ikke skal ha alvorlig effekt på bestandene i Raet nasjonalpark i framtiden.

- Vi har jo noen mål om å måle effekten ved å følge med på redskapstap og hvor mye som rapporteres inn etter hvert som folk blir mer bevisste på å redusere tapet av redskaper. Når vi er ute og rydder, finner vi jo etterlatenskaper fra 20 år og vel så det. Vi skal måle om det endrer seg i dette området i forhold til resten av landet, forklarer han.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER