Surfepåske på Stad


Norske påsketradisjoner utfordres av reisearrangøren Lapoint. Denne påsken kan de som ønsker seg en annerledes påskeferie bli med på påskesurfcamp på Stad i Sogn og Fjordane.


Publisert

Store bildet: Seamus Fox og Torkel Karoliussen padler ut til et av «surf breaksa» på Stadlandet. Foto: Are Tallaksrud


Surf, morro, påskerenn og surfekonkurranse
Under årets påskefeiring på Stad er det surfing som står i fokus, men arrangøren hevder også at det kommer til å skje mye morro utenom surfetid. 

–- Vi kommer til å ha surfekurs for nybegynnerne, og i løpet av påsken vil vi også arrangere både påskerenn og surfekonkurranse. På påskeaften blir det påskemiddag, premieutdeling og dansekonkurransen "Lapoint dance out" som alltid er en suksess, uttaler en engasjert Katrine Røed som er hovedansvarlig for arrangementet.
Det sosiale under slike arranment er i følge Katrine en viktig bit.

– Jeg tror at de fleste som har vært med på våre surfearrangment er enig når jeg sier at de er veldig sosiale. Man møter nye mennesker og deler spennende øyeblikk både i og ute av vannet. Vi i Lapoint gjør også vårt beste for å bygge opp under dette. 

Påsketradisjonen i Hoddevik skal bevares 
I følge arrangøren har påsketradisjonen på Stad stått sterkt i mange år selv om fjordåret var første år det ble arrangert påskesurfcamp.


– Jeg har vel tilbragt de fem siste påskene mine på Stad og det er en udesvanlig god vibbe her under disse periodene. Folk surfer, smiler, koser seg og ikke så rent skjelden kommer det også litt påskesol, hevder Jarand Fretheim som er medeier i Lapoint og en av de få fastboende surferene på Stad.


Under fjordårets arrangement kom det surfere fra både inn- og utland med varierende ferdighetsnivå.

-Jeg kan tenke meg vi var rundt 60 personer som feiret påsken i lag på Stad i fjor. Det dukket til og med opp en australier. En veldig positiv greie var at vi klarte å samle alt fra helt ferske surfere til eksperter. Det gjorde at påskefeiringen ble veldig bra også når vi ikke surfet. 


– Varmere enn man skulle tro
Selv om surfing på vinterstid for mange høres ut som galskap så hevder imidlertid  Katrine Røed  at kulde ikke er noe problem.
- Med heldekkende våtdraktsutstyr er vintersurfing faktisk mye varmere enn man skulle tro. Vi er også så heldig at vi har et garderobeanlegg med varme dusjer slik at vi kan bytte innendørs, uttaler Katrine Røed.
Surfeutstyret er imidlertid viktig om man skal holde på med vintersurfing.  

–- Nytt surfeutstyr er på vei, så til påsken har vi fått splitter nye våtdrakter fra Rip Curl, sko, hansker og hetter. Så det skal bli vanskelig å fryse, avlutter hovedarrangøren Røed.

For mer informasjon om arrangementet
www.lapoint.no

Faktainformasjon om arrangementet
Sted: Hoddevik på Stadlandet i Sogn og Fjordane


Dato: I perioden 28 mars til 4 april


Varighet påskecamp: 3,4 eller 7 dager


Pris: Rimligste pakke koster 990 og den dyreste 3890


Pakker: Nybegynnerpakker med surfekurs, leie av surfeutstyr, overnatting og frokost. Bed and 
breakfastpakker for viderekommende surfere med eget surfeutstyr.


Surfekonkurranse: Gratis deltakelse for de som er med på påskesurfcamp. 200 kr for de som ikke er deltakere på påskesurfcamp.

Nettside: www.lapoint.no

Se video: http-//www.vimeo.com/1836471

Powered by Labrador CMS