Storvokst franskmann

Jeanneau Prestige 42 er en ruvende nyhet ved brygga på Båter i Sjøen.

Publisert

Franske Jeanneau er blant verdens ledende båtprodusenter. Mange nordmenn kjenner båttypen gjennom de populære speedsjarkene kalt Merry Fisher. Men Jeanneau lager også større båter. Vi har besøkt 42-foteren, som er en nyhet innen Prestige-serien.

Hovedtrekkene i Prestige-båtene er ikke så ulike norske flybridgebåter. Her finner du en stor badeplattform bak beskyttet akterdekk under flybridgeskegg. Innvendig er båten romslig, lys og oversiktlig. Det føles nesten som å komme inn i en leilighet.

Salong i hvit sky og hvitt teppe på dørken og mørke tremøbler gir et elegant preg. I ekte fransk stil er det selvsagt en stor bysse midt i båten, der kokken kan delta i det sosiale livet om bord mens maten tilberedes.

I båten som er utstilt på Båter i Sjøen er det to store kabiner. Begge med bad. Alternativt kan båten også leveres med tre kabiner, får Båtliv opplyst.

–    Dette er mye båt for pengene, sier Sverre Larsen i Svela Marin, som stiller ut båten. Han framhever spesielt kvaliteten på trearbeidet. Dessuten roser han designerne. Michael Peters har konstruert skroget, og Peters er kjent konstruktør av offshore racerbåter. Italieneren Vittorio Garroni står for innredning og interiør.

Den utstilte båten er utstyrt med to 425 hk Cummins dieselmotorer. Ifølge Larsen ligger toppfarten på 31 knop. Prisen er fra 3,8 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS