Sting 610 BR

Sting 610 BR
Sting 610 BR

Populær dagsturbåt i tre varianter

Sting 610 BR ble kåret til beste båt i klassen av Europas båtjournalister. Du får mye dagsturglede for godt under en halv million kroner.

Publisert Sist oppdatert

Skjærgårdsjeeper er svært populære hyttebåter og dagsturbåter, og det er mange modeller å velge mellom. Sting 610 BR gikk til topps da Europas fremste båtjournalister i vinter kåret beste båt i klassen opp til 25 fot.

Juryens begrunnelse for Sting 610 BR er at dette er en båt som gir uvanlig gir mye båt for pengene, samtidig som den scorer godt med gode kjøreegenskaper og ikke minst praktiske løsninger som vi ikke kan finne noen sammenligninger med, innenfor denne prisklassen. Det er også lagt vekt på at prisnivået for denne båten gjør denne som et godt valg for de for første gang skal investere i båt, samtidig som den er spesielt trygg å kjøre. I tillegg til Sting var også norske Cormate Utility 23 nominert i år. Dette er svært elegant daycruiser i litt høyere prisklasse.

Sting 610 kommer i tre modeller på samme skrog. Du kan velge mellom konsoll, daycruiser og bowrider. God kvalitet og hyggelig pris har ført Sting høyt opp på norsktoppen for båter de siste årene.

Daycruiseren koster 375 300 kroner, mens konsollvarianten koster 299 000 kroner. Midt imellom er bowrideren, med sin mellomløsning av disse to varian- tene og en prislapp på 349 300 kroner (2016-priser). Ser vi på bruksområde uten overnatting, om den skal brukes for eksempel til sketurer, transport, vannsportaktiviteter og så videre, er det konsollbåten som kommer best ut. Men er man flere enn to på tur, er det bowrideren som gir vindbeskyttelse for fem, og ikke bare to som i konsollutgaven, mens man fortsatt kan bruke plassen foran konsollene i bowrideren. Og i daycruiseren er denne plassen egnet for overnatting, dessuten en godt beskyttet stueplass. Våre testbåter ga noe forskjellige kjøreopplevelser, der bowrideren kom best ut denne dagen.

Båtliv har prøvekjørt Sting 610 i ulike varianter, og reportasjen kan leses her.

Pris fra ca 349.000 kroner (med motor). Hovedforhandler av Sting er Frydenbø Marine, og på nettsiden deres finner man oversikten over lokale forhandlere i hele landet.