Stille etter vinterstormen

Oppdragene sto i kø for redningsskøyta «Ryfylke» i helgen. På noen få timer ble tre båter berget i Stavangerområdet. Søndag våknet byen derimot til nydelig vårvær.

Publisert

Stort foto: Søndag morgen bød på svaneidyll og sol ved West Coast Yachtings brygge på Bjørnøy, foto Linn Krogh Hansen.

Hundvåg, Rogaland

Stavanger seilforenings ene brygge fikk festene kuttet av  som et resultat av store bevegelser i bryggen. I tillegg ble et tyvetalls uteriggere brukket.  enkelte båter i vinteropplag fikk også merke naturkreftene. Da Seilas besøkte West Coast Yachting og Yachtsenteret på Hundvåg  fredag og lørdag blåste det opptil 55 knop i kastene.

Stormen i Rogaland førte til noen travle timer for RS «Ryfylke» Det begynte med en Scand Baltic som var i ferd med å slite seg, men på turen bort ble et annet oppdrag prioritert. Politiet ringte opp om en 33-fots seilbåt som hadde gått på grunn, den også hadde slitt seg. Tom for folk lå den godt plantet i fjæresteinene og redningsskøyta fikk slept den av grunn

   

Deretter gikk turen til Lundsvågen hvor en eier fikk hjelp med en annen båt som var i ferd med å slite seg løs. Eieren fikk hjelp med å sikre båten, skriver Redningsselskapet på sine nettsider. En Finnmaster 7600 måtte deretter ha hjelp med fortøyningen. Båten lå giggende på svai, med to tau til moringen hadde røket og båten måtte eskorteres til Sandnes til tryggere farvann.

Den tradisjonelle nyttårsregattaen i Stavanger, Subsea7 Nyttårseilas,  ble dermed utsatt fra lørdag til søndag. (se egen sak)

Powered by Labrador CMS