Snekkofil i Risør

Minste båt på Risør trebåtfestival er en 12 fots mahognisnekke fra Eikeli Båtbyggeri, og om bord finner vi Autofil-Larsen.

Publisert

–    Jeg er egentlig mer interessert i båt enn bil, betror Jan Erik Larsen oss. Den entusiastiske programlederen på NRK stråler om kapp med mahognibåten som skinner i kveldssola i Risør.

Den lekre 12-fots snekka fra Eikeli Båtbyggeri er Larsens drømmebåt. Han har den i garasjen og frakter den på henger dit han vil kjøre båt. – Båtglede har ingenting med størrelse å gjøre. Jeg er lykkelig som liten. Det er enklere og rimeligere, men gleden over en vakker båt er den samme, mener Larsen, som nå har avsluttet kapitelet med Autofil og skal i gang med nye prosjekter.

Også festivalsjef Ted Hanisch ved Risør trebåtfestival har valgt seg båt fra Eikeli Båtbyggeri, som har vunnet flere priser for beste nybygde båt på trebåtfestivalen opp gjennom årene. Hanisch har valgt en Eikeli 28 Classic, som er hans drømmebåt.

Risør trebåtfestival feirer i år 25 år og blant gjestene i år er Hans Majestet Kong Harald, som stiller til start i jubileumsregattaen fredag med sin nyoppussede 8-meter ”Sira”, som hans far konkurrerte med for mange år siden.

Ifølge festivalsjef Tove Esnault blir årets trebåtfestival den beste noen sinne. Værgudene bidro i alle fall til en god start med varme og solskinn åpningsdagen torsdag.

Powered by Labrador CMS